Orbán alkotmánymódosítást nyújtott be a pedofil bűnelkövetők kegyelemben részesítése ellen

  • narancs.hu
  • 2024. február 8.

Belpol

Kiskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények esetén nincs kegyelem.

Orbán Viktor csütörtök délután Facebook-videót tett közzé, amelyben azt mondta „pedofil elkövetők számára nincs kegyelem”. Hozzátette, vita alakult ki az elnöki kegyelem jogköréről, ezért tiszta helyzetet kell teremteni egy világos, egyértelmű döntéssel.

„A kormány nevében benyújtottam egy alkotmánymódosítást, amely lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető kegyelmet kaphasson” 

– mondta a miniszerelnök.

A videót itt lehet megnézni.

Mint lapunk is megírta, Novák Katalin kegyelmet adott a bicskei pedofilügyben elítélt igazgatóhelyettesnek, ami azonnal közfelháborodást váltott ki. Több párt a köztársasági elnök lemondását követelte, péntekre tüntetést is hirdettek az államfő ellen. 

Novák Katalin kedden az örmény elnökkel közös sajtótájékoztatóján azt mondta, amikor erről kérdezték, „természetes, hogy minden kegyelmi döntés felvet kérdéseket”, és „az én elnökségem alatt nem volt és nem is lesz kegyelem a pedofiloknak, ez így volt ebben az esetben is”. A kormány mindeddig mélyen hallgatott a köztársasági elnök botrányáról, egyedül Orbán Balázs mondott annyit, tiszteletben tartják Novák Katalin döntését. Kérdésre válaszolva annyit fűzött hozzá még, ha van ezt illetően törvénymódosítási szándék, érdemes megvizsgálni.

A Novák Katalin okozta botrány összes híre itt olvasható.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk