Teljes foglalkoztatást ígér Orbán

  • narancs.hu
  • 2014. november 20.

Hírnarancs

Magyarországról elmélkedett Orbán és Semjén, meghalt Alba hercegnője, Szél Bernadett kiakadt. Beint a NAV mindenkinek. Svájc bízik az Ökotársban, s tesz a Kehire. Szombaton pedagógusok tüntetnek.

Orbán és Semjén okosakat mondtak Magyarországról

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

Fotó: MTI

„A magyar kormány célja, hogy a magyar nemzet fennmaradjon, a magyar emberek életminősége javuljon. A magyar kormány nemzeti elkötelezettségű kormány. Két szélsőséget kell elutasítanunk, ha valaki nem tekinti értéknek a nemzeti létet, illetve ha kétségbe vonja más nemzetek létezéshez való jogát” – jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) ülésének kezdetén – számolt be az Index.

Mi az a Magyar Állandó Értekezlet?

„A Magyar Állandó Értekezletet az első Orbán-kormány idején hívták össze, majd a szocialista kormányok idején szünetelt. Újjászületése a második Orbán-kormányhoz kötődik. A magyar állam vezetői és a külhoni magyarság képviselői – főként a határon túli magyar pártok vezetői – évente legalább egy alkalommal, a miniszterelnök meghívására ülnek össze.”

A németek mutatják az utat

Ezen ma Orbán Viktor azt mondta, hogy a magyar nézőpontot Európában leginkább a németek értik, a hidegháborús kettéosztottságuk okán, ezért Magyarország folyamatosan figyeli a német pozíció alakulását, ami iránytűt is jelent számunkra.

EU-zászló? Minek az?

De azt is kifejtette Orbán az EU jövőjével kapcsolatban, hogy szerinte az európai intézményeket meg kell erősíteni, a recessziós hullámot el kell hárítani, ehhez pedig erős bizottságra van szükség.

Dal: Juncker az elnökünk…

Bár volt vita az Európai Bizottság elnökének személye körül, „mi nem támogattuk, de erős elnök nélkül nem képzelhetők el a változások. Juncker a mi elnökünk, támogatni kell a munkáját, különben súlyos veszteségeket könyvelhetünk el” – fejtette ki Orbán Viktor.

Elölről vagy hátulról?

A miniszterelnök szerint a sikeres nemzetpolitika feltétele az erős anyaország, Magyarország pedig most az unióban a gazdasági növekedés tekintetében a dobogón áll. 2015-től pedig meghirdeti a kormány Magyarország történelmi léptékű gazdaságfejlesztési programját, aminek eredményeképpen 2018-ban várhatóan teljes foglalkoztatás lesz minálunk. Ezek után pedig nem szakadt rá sem a plafon, sem az ég. Hajrá, Magyarország!

Viszlát, Alba!

Meghalt a Picassót kikosarazó, „a világ legtöbb címét és rangját felhalmozó” Alba hercegnője. María del Rosario Cayetana Alfonsa Victoria Eugenia Francisca Fitz-James Stuart y de Silva 88 éves volt.

false

 

Fotó: Cristina Quicler

Ma van

a transznemű emlékezés napja. „1999 óta minden novemberben azokra a transznemű emberekre emlékezünk, akik gyilkosság áldozatai lettek” – írja az Amnesty International Magyarország. „Csak az elmúlt egy évben legalább 226 transzfób gyilkosság történt, és sok eset láthatatlan marad.”

Úgy hívták: Desiré

Idén november 29. és december 5. között rendezik meg a szabadkai Desiré Central Station fesztivált – amely nevét a szervező színház névadója, Kosztolányi Dezső becenevéről kapta, és először 2009-ben rendezték meg –, melyen ezúttal nyolc magyar előadás vesz részt. A Forte Társulat például a Horváth Csaba rendezte A nagy füzet és a Toldi előadásokkal szerepel, amelyek óriásplakátjai már-már beterítik Szabadka utcáit.

false

 

Fotó: Forte Társulat, Facebook

 

Elő a korcsolyákkal!

Lassan kezdődik a szezon, eddigi információk szerint a pesti műjég november 22-én nyit. Hátha idén flottabbul megy majd a „hidegcsinálás”.

Szél Bernadett kiakadt

Ma is költségvetési vita folyt a parlamentben. „Ez a költségvetés arról szól, hogy a Fidesz–KDNP-kormány nyíltan felmondta a társadalmi szolidaritást ebben az országban. Ez a költségvetése semmilyen választ nem ad a tömeges elszegényedésre. Magyarországot lecsúszó államnak mutatja az összes mértékadó mutató, ami a szegénységet méri. Ép ésszel nagyon nehéz felfogni, amit önök csinálnak” – mondta Szél Bernadett.

Svájc bízik az Ökotársban

Hónapokig szüneteltették a svájci pénzek utalását az Ökotárs-konzorciumnak, amely a Norvég Civil Támogatási Alap pályázatait is menedzseli. A svájci fél állítólag a norvég pénzekről szóló Kehi-jelentés miatt „várakozott”, mára viszont megbizonyosodott róla, hogy nincs ok a bizalomvesztésre.

Köze? Mi köze…?

Semmi közünk hozzá, mely NAV-munkatársakat tiltottak ki Vida Ildikón kívül az USA-ból. „Az, hogy a NAV-nál dolgozó vezetők, mint magánszemélyek, szerepelnek-e az Amerikai Egyesült Államok listáján, nem minősül közérdekű adatnak, sem pedig közérdekből nyilvános adatnak, ezért ilyen adatot nem tart nyilván a NAV” – válaszolt az adóhatóság a vs.hu kérdésére.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

Az ilyen és ehhez hasonló válaszok miatt, na meg az egész áfacsalós, korrupciós cirkusz miatt akciózott tegnap Vágó Gábor a Dob utcai NAV-nál, legális polgári engedetlenséget valósítván meg.

Naptárba!

Szombat délután 2 órakor „Mentsük meg az oktatást! Mentsük meg a jövőnket!” címmel szervez tüntetést a Pedagógusok Szakszervezete. Miért tüntessünk a pedagógusokkal szombaton? Hát, csak mert a jövőnk, a gyerekeink és unokáink jövője a tét.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?