Orbán Viktor hadat üzent Európának, Kövérnek csak az RTL Klub jutott

  • 2015. november 20.

Hírnarancs

A miniszterelnök riogat, a házelnök kidobat, a liberális kongresszus befogad. Megérkezett a Fekete csillag. Pénteki hírek.

Ki korán kel

Orbán Viktor rendes reggeli rádiószózatát immár nem is csak az ő népéhez, hanem egész Európához intézte. Mondanivalójának lényege azt volt, hogy ahol menekültek vannak, ott terrorizmusnak is lennie kell. Jó, hogy azt nem tette hozzá, hogy ahol nincsenek menekültek, ott terrorizmus sincs. Azt viszont kijelentette, hogy “a kvótarendszer azt jelenti, hogy szétterítjük Európában a terrorizmust”, mi több, az európai vezetők “ők maguk szállították be ezeket a tömegeket”. Véleményünket a VIllámnarancsban olvashatják.

false

 

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

 


Mit keres egy rohadt tévé a Parlamentben?

kérdezhette volna Kövér László, de nem kérdezett semmit. Hisz ő egy kivezető vezető. Tegnap például - ahogy Népszabadság írja - , nemhogy nem engedték be az RTL Híradó stábját arra a sajtónyilatkozatra, amelyet a NATO főtitkára és Orbán Viktor tartott, de “végül a parlamenti őrség egyik alezredese vezettette ki az épületből, az Országgyűlés sajtófőnöke pedig levélben értesítette a csatorna hírigazgatóját arról, hogy Kövér László kitiltotta a stábot”. A csatorna honlapján olvasható levélből kiderül, “a stáb a sajtó számára nem engedélyezett folyosón forgatott”, ezért “Kövér László mindaddig nem kívánja lehetővé tenni az RTL Klub újságíróinak, hogy személyesen tudósítsanak az Országgyűlés, ameddig az RTL Klub garanciát nem vállal, hogy hasonló incidens jövőben nem fordul elő".

false

 

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

 

Már csak arra lennénk kíváncsiak, hogy képzeli ezt Bajusz? Esetleg úgy, hogy Vidus Gabriella vezérigazgató és Kotroczó Róbert hírigazgató (a levél címzettje) könyörögnek majd Parlament lépcsőjén, ruháikat megtépve, hogy bocsáss meg nekünk, házelnök úr!

 

Olyat szólt Varga Mihály,

amilyet még soha. Azt mondta a köztévében, hogy “nem számít arra, hogy a Fitch Ratings felminősíti Magyarországot”. Noha gyorsan hozzátette, "mivel a Fitch minősítése eleve pozitív kilátású, így érdemi változásra most nem lehet számítani”, azért azt se feledjük, mit harsogott a kormánypropaganda két héttel ezelőtt, amikor Moody’s - továbbra is a bóvli-kategóriában hagyva - stabilról pozitívra minősítette Magyarország hitelminősítési kilátásait. Akkor Halász János a Fidesz szóvivője azt mondta: “ez már felminősítés előszobája”.

Te jó ég, mi lesz itt, ha esetleg mégsem Varga Mihálynak lesz igaza! De akkor is, ha igen! A Fitch döntését ma éjjel jelentik be Londonban.

 

Liberálisok kongresszusa kommentárral

“A jelenlegi helyzetben, amikor Európa komoly belső és külső kihívásokkal néz szembe, az EU fontosabb, mint valaha - mondta Graham Watson, az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke a párt budapesti kongresszusáról tartott pénteki sajtótájékoztatón” - így az MTI híre, amelyből kiderül az is, hogy szövetség felvette tagjai közé Fodor Gábort a Magyar Liberális Pártot, és az Együtt-tel is szorosabb kapcsolatok kialakításán dolgoznak.

Jellemző, hogy az eseményre leginkább a Fidesz sajtőfelelősei ugrottak. Közelményükben azt írják: “A már egész Európát fenyegető terrorizmus ellenére az európai liberálisok szerint a bevándorlókat továbbra is nyitott szívvel kell üdvözölni. (…)  A Fidesz-frakció szerint a nyitott kapuk és a "szívélyes üdvözlet" liberális kultúrája vezetett oda, hogy ma azt se tudjuk, hány terrorista van Európában, és már az európai emberek élete, biztonsága, kultúrája forog veszélyben”.

Persze gondolhattuk volna, hogy pár órával a gazdi nyilatkozata után a tanítványok máris felmondják a leckét.

 

Itt az új Bowie klip,

majdnem tíz perc, és az a címe, hogy Blackstar. Ugyanezzel a címmel jánuár 9-én jelenik meg a 69 éves énekes, zenész, színész, festő stb. új albuma.


Figyelmébe ajánljuk