Tarlós István idő előtt elbontatja Simicska hirdetőoszlopait

  • narancs.hu
  • 2016. január 3.

Hírnarancs

Dúl a fővárosi hirdetőoszlop-háború. Kövér László nem bírja abbahagyni. Lebontják a Déli pályaudvart? Farkas Flóriánt a végén a Fidesz torpedózza ki? Mundruczó és Nemes Jeles az Indiewire listáján! Jól indul az év!

Kőmíves Kelemenné-módi a fővárosban

Tettlegességig fajult a fővárosban Simicska Lajos és Orbán Viktor harca. A főváros ugyanis karácsonyra azzal a célzott csapással kedveskedett Simicskának, hogy rendeletmódosítása értelmében 700 hirdetőoszlopáról mondták ki, hogy azoknak mostantól kampec – írta a Villámnarancs. És Tarlósék nemhogy nem vicceltek, de január 2-án neki is álltak elbontani az oszlopokat. (Tarlós hű szolga módjára teszi, amit tennie kell, hátha OV megenyhül, és jut némi pluszforrás a nehéz sorsú fővárosnak.) Ám ahogy az várható volt, Simicska sem hagyta magát. Az Indexnek ügyvédje útján belengette, hogy őrző-védőkkel védik meg oszlopaikat. Így is lett. A cég jogos önhatalommal védi meg tulajdonát – nyilatkozta Magyar György, arra hivatkozva, hogy a Mahir megtámadta a közgyűlés döntését, amit majd folyó hó 11-én tárgyal a bíróság, így addig el a kezekkel az oszlopoktól!

Itt még viszik, de mindjárt hozzák vissza

Itt még viszik, de mindjárt hozzák vissza

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Tegnap azt írtuk, hogy kalandos momentumok várnak a fővárosra, és nem vagyunk próféták, de így is lett. Oszlopháború dúl. Ma ugyanis Simicskáék visszatették eredeti helyeikre a hirdetőoszlopokat. És hogy holnap mi lesz? Hát, Tarlósék nyilván újra elbontják őket. Tiszta népballadai hangulat uralkodik Budapesten. Vagy simán csak front van.

Már megint Kövér László osztja az észt

Úgy tűnik, Kövér László a Fidesz-kongresszus óta nem bír magával. Folyamatos verbális ámokfutásairól sorra hisszük, hogy na, innen már nincs tovább, de mindig kiderül, hogy az Országgyűlés elnöke újra meg újra képes überelni önnön szavait.

Dr. Kövér most épp Bayer Zsolt Mélymagyar című műsorában járt, ahol Csurka István szellemét idézte meg – írta a Narancsblog. Arról értekeztek ugyanis Bayerral, hogy „a családok szétrohasztása, szétbomlasztása, a nemzetek felbomlasztása a multik érdeke”. Ki másé lenne? Az, hogy csökken a népesség, a szakértő fideszesek szerint csakis az olyanok hibája, mint pl. a Telekom, nem ám a kiszámítható, biztos társadalmi környezet hiánya. Dehogy.

false

Ám, ha már a női princípium beteljesítésének szakértője témánál volt, nem volt rest korábbi gondolatait árnyalni kicsit – írja a Villámnarancs –, úgy is mondhatnánk, magyarázkodott egy sort Kövér László. Mert a kongresszusbeli gondolatai szerény elmondása szerint csupán privát óhaja volt a saját lányai felé. „A saját lányainkról beszéltem, tehát még olyan distinkciókat is megtettem, ami azt szolgálta volna, hogy ezt még véletlenül sem értelmezhessék úgy… Én elsősorban azt kértem a saját lányaimtól, hogy hadd legyünk ugyanolyan boldogok nagyapaként meg nagyanyaként, mint a mi szüleink, nagyszüleink voltak annak idején.”

Nem lesz többé Déli pu.?

Állítólag hamarosan lebontják a budapesti Déli pályaudvart, és a helyét a Vérmező park meghosszabbításaként még egy kevés zöldterület foglalná le – értesült kormányközeli forrásokból (honnan máshonnan) a Magyar Hírlap. Az Index lapszemléje szerint a vasúti síneket felszedik, a helyükön P+R parkolót létesítenének, így a Budára érkező autósok villamosokkal, buszokkal és metróval utazhatnak tovább. A Déli jelenlegi fejpályaudvari szerepét pedig a Kelenföldi pályaudvar venné át, mivel az utóbbi években egyébként is egyértelműen megnőtt Kelenföld szerepe: a 4-es metrónak is ott van az utolsó megállója, és az agglomerációba induló Volán-járatok végállomása is ott található.

Farkas Flórián el...

Elég volt a Fidesznek Farkas Flóriánból. A hvg.hu információi szerint forgatókönyvet dolgozott ki a kormány Farkas Flóriánnak, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) 2011–2014 közötti elnökének, jelenlegi romaügyi miniszterelnöki biztosnak az eltávolítására – ezt állítják a lap Balog Zoltán emberierőforrás-miniszterhez közeli forrásai. A pompás akcióterv szerint állítólag be akarják dönteni az egész ORÖ-t, hogy új, a jelenleginél is lojálisabb önkormányzat jöhessen létre, majd utána egyszerűen elküldik Farkast a búsba.

Újabb vallásháború a Közel-Keleten?

Irán, Irak és Libanon vezetői is felháborodtak, és a nyugati kormányok is tiltakoztak, mikor a szunnita vezetésű Szaúd-Arábiában terrorváddal kivégezték Nimr al-Nimr síita ajatollahot. A szunniták és síiták közti ellentét 1500 éves, és napjainkban újabb robbanással fenyeget. Már most több fronton folyik a háború, és egy újabb front maga alá temetheti a szíriai béke reményét is – írja az Index, igen részletesen érzékeltetve a helyzet komolyságát.

false

És ahogy azt sejteni lehetett, azonnali válaszreakciókat szült a terrorizmussal vádolt síita vallási vezető kivégzése: komoly zavargás tört ki Irán több pontján is.

Gyász

65 éves korában, szívelégtelenségben meghalt Natalie Cole nagyszerű dzsesszénekes, Nat King Cole dzsesszlegenda lánya. (Utolsó vele készült interjúnkkal itt emlékeztünk rá.)

EKF, 2016

A lengyelországi Wroclaw és a spanyolországi San Sebastián lesz 2016-ban Európa két kulturális fővárosa – írta csütörtöki közleményében az Európa Bizottság.

László János-emléktekerés

Ő már máshol teker

Ő már máshol teker

Fotó: Magyar Kerékpárosklub

Százak bringáztak vasárnap délután a nemrég elhunyt László János, a Magyar Kerékpárosklub örökös elnökére emlékezve a fővárosban.

Merész magyar filmrendezők

Listát készített az Indiewire azokról a filmekről, amelyeket rendezői szempontból a legmerészebb alkotásoknak tartott a 2015-ös évben. A 7 film között 2 magyar is szerepel, helyet kapott Mundruczó Kornél A fehér isten és Nemes Jeles László Saul fia című filmje.

Saul és a világhír

Saul és a világhír

 

Hideg lesz!

Rendes fagyok jönnek a következő napokban. Ha az utcán fázó hajléktalan embert lát, segítsen, ha kell, hívja a Menhely Alapítvány éjjel-nappal hívható számát: (1) 338-4186!

Figyelmébe ajánljuk