Újságíróknál kopogtat a magyar rendőrség, ha a zsidózó-cigányozó polgármester kéri

  • narancs.hu
  • 2015. február 24.

Kis-Magyarország

A rendőrség már elért a Magyar Narancs és a Népszabadság szerkesztőségéhez. Nem akárki, a keceli, a Fideszből utóbb kizárt polgármester, Haszilló Ferenc kérésére vizsgálódnak.

„Olyan nagy nyomás nehezedett rám a hangfelvétel nyilvánosságra kerülése után, hogy tegyek válaszlépéseket, és az övön aluli ütés miatt olyan automatikusan kellett cselekednem, hogy úgy éreztem, muszáj legalább ennyit megtennem” – így indokolta Haszilló Ferenc pár hete a magyarnarancs.hu-nak, hogy miért tett feljelentést az ellen az ismeretlen ellen, aki nyilvánosságra hozta az azóta hírhedtté vált, a keceli polgármester tudta nélkül rögzített beszélgetést. Ami aztán országos „hírnevet” szerzett az addig jobbára csak környezetében ismerős, fideszes Haszilló Ferencnek.

Haszilló Ferenc

Haszilló Ferenc

 

Idézzünk is a beszélgetésből!

„Tönkretették az országot. Hol a Demszky? Orbán Viktor! Így megkérdezném tőle szívesen… Viktor, mi van a Demszkyvel? Hol van a Kóka? (…) Most kétharmados többség: tarkólövés. Érted? Tarkólövés… Visszahozni a halálbüntetést, nemzetárulás satöbbi, ötöt-hatot kivégezni. (…) Ez a geci zsidó társaság nem szopatná így az országot, ahogy szopatja, akkor itt senki nem foglalkozna az önkormányzattal, hogy mit csinál. (…) Sok ember azért nem vállal gyereket, ezek a gecik (mármint a romák – a szerk.) meg négy-ötöt. Szar senkiháziak, a húgyba nőnek fel, buta mint az állat, és idejárnak, hogy kéne fa, kimennék és szájba rúgnám őket, igenis igaza van a Jobbiknak, igaza van ebben is, ebbe is, ebbe is, meg ebbe, ide bevághatnátok a Vona Gáborral készült képemet, meg a Farkas Gergellyel, aztán meg a Fidesz baszna a fejemre, hogy mit csinálok (…) Az Orbán sem tud mit tenni, nem tud többet tenni, mert ott is megvannak ugyanazok a zsidók.” (A beszélgetés első részét itt, a másodikat itt hallgathatja meg.)

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi kérdésünkre megerősítette a feljelentés tényét: a Kalocsai Rendőrkapitányság személyes adattal való visszaélés vétségének gyanúja miatt folytat nyomozást, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Ennek keretében kapott nemrég a Magyar Narancs szerkesztősége is egy levelet a Kalocsai Rendőrkapitányság vizsgálati osztályától. Ebben arra kérnek bennünket, adjunk „tájékoztatást arra vonatkozóan, hogy ezen cikkük megjelenéséhez milyen forrást használtak fel, illetőleg az (sic!) ki juttatta el Önökhöz. Továbbá kérem, hogy a megkeresés mellékleteként eljuttatott adathordozóra a hangfelvételt hatóságomnak válaszukkal együtt megküldeni szíveskedjen”.

Az ügyben megkerestük Tanács Istvánt, a Népszabadság szegedi tudósítóját is, aki jelezte a magyarnarancs.hu-nak: tudomása szerint hamarosan őt is megkeresik az ügyben, a hatóság ugyanis már felkereste a lap budapesti szerkesztőségét. (Tanács is írt tavaly októberben cikket a beszélgetésről – a szerk.) A kecskeméti székhelyű hirosveny.hu-t pedig tudomásunk szerint már korábban megkereste a rendőrség.

Miután – a Népszabadság mellett mi is – nyilvánosságra hoztuk a hangfelvételt, Haszillót addigi pártja, a Fidesz egyből kizárta soraiból. (Így tett a Máltai Lovagrend is.) Haszilló ezután – több médium is erről számolt be – kilátásba helyezte lemondását a polgármesteri székből. Ezt végül nem tette meg. Hogy miért nem, azt így indokolta a magyarnarancs.hu-nak: „Szó szerint azt mondtam, hogy a kellő időben lemondok. Most kompromisszumkészséget érzékelek a városban, működnek a dolgok, a legfontosabb most az, hogy az idei év költségvetési rendeletét elfogadjuk.” Haszilló Ferenc a mai napig Kecel város polgármestere.

Érdekesség? Hír? Jogsértés?

Ha Ön Kecelen él, és tudomása van olyan hírről, történésről, esetleg visszaélésről, amiről érdemes lenne beszámolni, de még nem tette meg senki, kérjük, írja meg a kismagyarorszag [at] narancs [dot] hu-ra.

Figyelmébe ajánljuk