Nyolc embert megölt egy ámokfutó a permi egyetemen

Külpol

Egy fegyveres tüzet nyitott a Permi Állami Egyetemen, a lövöldözésnek nyolc halálos áldozata van.

A hírt hétfőn reggel közölte a távirati iroda az Interfax orosz hírügynökség jelentése alapján.

"Egy ismeretlen fegyveres betört az egyetemre, és tüzet nyitott a diákokra és a tanárokra. Halottak és sebesültek egyaránt vannak" - mondta az Interfaxnak egy mentős forrás. A hírügynökség arról is ír, hogy az emberek megpróbálják elhagyni az egyetem épületét, néhányan az ablakokon kiugorva próbáltak menekülni.

Az Euronews öt halottról és hat sebesültről írt, később a BBC szerint 8-ra emelkedett az elhunytak száma. A hatóságok elfogták az ámokfutót, aki előzőleg megsérült és megpróbált ellenállni. Egyes hírek szerint bele is halt sebesüléseibe. Az egyetem egyik diákjaként azonosították. 

Oroszországban legutóbb egy kazanyi iskolát ért fegyveres támadás. Május 11-én egy 19 éves támadó nyitott tüzet az épületben, a mészárlásnak 8 halálos áldozata volt a hivatalos források szerint. A lövöldözőt elfogták.

(Címlapképünk illusztráció)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk

A Fehér Házban tett látogatást a román elnök

  • Narancs.hu/MTI

Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Johannis román elnököt.