Megvan a rendőrség gyanúsítottja a manchesteri merénylettel kapcsolatban

  • narancs.hu
  • 2017. május 23.

Külpol

A 22 éves, líbiai származású férfi Manchesterben született és élt.

Bár a halottkémi vizsgálat hivatalosan még nem azonosította, a rendőrség a líbiai származású Salman Abedit gyanúsítja a hétfő esti merénylet elkövetésével. A BBC információi szerint a 22 éves férfi Manchesterben született, legalább három testvére van, és a városban több helyen is lakott, többek között egy olyan ingatlanban, ahol korábban már tartott razziát a rendőrség. A hatóság most azt vizsgálja, a gyanúsított férfi egyedül dolgozott-e, vagy lehettek társai is. A merényletet az Iszlám Állam már magára vállalta.

Ahogy arról mi is beszámoltunk reggel, hétfő este robbanás történt a Manchester Arenában, az amerikai Ariana Grande koncertjének végén. Eddig 22 halottról és 59 sebesültről lehet tudni, a legfiatalabb áldozat mindössze nyolcéves. A merénylő egy testére szerelt robbanószerkezettel hajtotta végre a támadást, amikor a tömeg elindult hazafelé a koncertről.

Azóta is rengeteg a rendőr az utcákon, az országban a második legmagasabb terrorkészültségi szint van érvényben. A világ vezetői sorra fejezték ki részvétüket, köztük Angela Merkel, Donald Trump, Justin Trudeau. A Fidesz közleményéről és Kósa Lajos sajtótájékoztatójáról itt írtunk bővebben.

Figyelmébe ajánljuk