Szívünk tisztasága – Rogán Antal belőtte a Mikulás-gyárat

Lokál

Ma délelőtt startolt a rászorulóknak ajándékot gyűjtő Mikulás-gyár az Ötvenhatosok terén. Hogy nevelték szülei Rogán Antal fővédnököt? Mit éreznek a közteresek karácsony közeledtével? Bejött-e a Mikulásnak a magyar konyha? Cikkünkből minden kiderül.

Miután Rogán Antalnak az elmúlt hetekben sem a bankszektor, sem az igazságszolgáltatás dolgozóinak szívébe nem sikerült magát belopnia, ma délelőtt Joulupukki lappföldi Mikulás kíséretében nyitotta meg a Mikulás-gyárat az Ötvenhatosok terén. Az V. kerületi polgármester hatalmas piros zsákkal érkezett, elmondása szerint játékokat, gyerekruhát és tartós élelmiszert hozott a rászorulóknak.

Az idén kilencedik alkalommal felálló Mikulás-gyár – melynek fővédnöke 2011 óta Rogán – egyébként éppen játékokat, ruházati cikkeket és élelmiszert gyűjt a rászorulók számára a Magyar Vöröskereszt közreműködésével. Az adományokat december 6. és 22. között lehet leadni az Ötvenhatosok terén és számos más helyszínen, többek között a Duna House és az Invázió vidéki üzlethelyiségeiben. A szervezők minimum 300 ezer hátrányos helyzetű honfitársunk karácsonyát szeretnék szebbé varázsolni.

false

 

Fotó: MTI/Kovács Attila

 

Rogán a megnyitón elárulta, hogy szülei kisgyermekkorától fogva szolidaritásra nevelték, a korábbi évek ajándékaiból mindig összeállított egy csomaggal a rászorulók számára. Ebben a szellemben készítette most gyermekeivel a zsáknyi ajándékot, melyet aztán ünnepélyesen át is nyújtott Joulupukkinak. A polgármester arról is beszélt, karácsony táján fontos emlékeztetni magunkat annak fontosságára, hogy szívünkben ott legyen a szeretet.

A finn Mikulás eztán következő szavai – a háziasszonyokat és a szakácsokat, valamint a magyar konyhát dicsérte, majd megállapította, hogy egyre kövérebb és kövérebb lesz – sokkal inkább illeszkedtek a főtámogató Aldi háttérben felállított lisztes-étolajos standjához, mint az ünnep szelleméhez. Szegény rászorulókat ennél jobban csak az irritálhatta volna, ha Rogán Antal a piros zsák helyett Louis Vuitton táskában hozza az adományokat, amitől szerencsére eltekintett.

Rászorulókkal persze amúgy sem találkozhattunk, a rengeteg támogató és a sajtó munkatársai teljesen megtöltötték az ajándékszortírozó központot, a forró ünnepi hangulatról pedig az is gondoskodott, hogy a fagypont közeli kinti hőmérséklet ellenére bent legalább harmincfokos meleg volt. A számos felszólaló közül kiemelnénk a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. ügyvezetőjének hasonlatát, miszerint cégük szeme előtt egész évben a tisztaság lebeg, de ünnepi alkalmakkor lelkünk, szívünk tisztaságával is megéri foglalkozni.

Figyelmébe ajánljuk