Most épp kegyetlen drogbáró, és eljátszotta már a megtestesült gonoszt is

  • Gera Márton
  • 2018. július 27.

Mikrofilm

Javier Bardem mindig képes átalakulni. Összegyűjtöttük a spanyol színész öt legjobb alakítását.

David de Paz (Eleven hús, 1997)

Bár sorozatokban és spanyol filmekben korábban is feltűnt, a szélesebb ismertséget az 1997-es Pedro Almodóvar-film hozta el Javier Bardem számára. Az Eleven húsban nem ő a főszereplő, de kerekesszékes rendőrként annyira meggyőző tudott lenni, hogy az alakításért Európai Filmdíjra is jelölték. Nem az Eleven hús az Almodóvár-életmű csúcsa, de a krimibe oltott love storyban úgy küzdött Francesca Neriért, hogy azért meg lehetett őrülni.

Carne tremula cena de amor

Cena de amor do filme Carne tremula do diretor espanhol Almodovar

Anton Chigurh (Nem vénnek való vidék, 2007)

A Coen testvérek legjobb filmjében eljátszani az antagonistát alighanem minden színész álma. Bardemnek ez már 11 évvel ezelőtt megadatott, és a legtöbben biztosan Anton Chigurh karakterére emlékeznek, ha a spanyol színészre gondolnak. Persze, az életekről pénzfeldobással döntő gyilkos figurája ajándék egy, a nagyközönség előtt bemutatkozni szándékozó színész számára, aki végül olyan teljesítményt nyújt, hogy az Oscart is megkapja. Anton Chigurh maga a gonoszság, a gyilkos ösztön, aki lassan jár, és mindenféle dilemma nélkül oson oda az őrhöz, hogy hátulról megfojtsa. Rejtélyes, rémisztő és bámulatos alakítás.

No Country For Old Men Coin Toss HD

No Country For Old Men Coin Toss

Raoul Silva (Skyfall, 2012)

Volt idő, amikor egy James Bond-film gonoszaként nem sok színészi bravúrra jutott lehetőség. Igazán nagyot talán csak Gert Fröbe (Goldfinger) és Telly Savalas (Őfelsége titkosszolgálatában) tudott alakítani a 007-es ellenfeleként, aztán 2012-ben jött Javier Bardem, és minden megváltozott. Sam Mendes drámájában (mert a Skyfall vérbeli dráma, nem gyermeteg kütyükkel teli akciófilm) Raoul Silva már-már eposzi hős, aki bosszúért kiállt, és a nézőnek nincs kétsége afelől, hogy véghez is viszi a tervét. Nem víz alatti városból vagy az űrből irányít, hanem rendőrruhát ölt, ha kell, és maga megy leszámolni az ellenfeleivel, de közben arra is jut ideje, hogy kikezdjen Bonddal egy bravúrosan megcsinált jelenetben. Bardem csak a film felénél tűnik fel, de akkor felpörög a cselekmény, izzik a vászon, és a spanyol színész a mosolyával üzeni nekünk, hogy ennek a kalandnak nem lehet boldog vége.

Skyfall - Silva's Reunion with M (1080p)

The scene in the James Bond movie "Skyfall" where Silva and M meet again and Silva shows her what hydrogen cyanide does to you.

A férfi (anyám!, 2017)

Darren Aronofsky filmje leginkább kétféle reakciót váltott ki a nézőkből: voltak, akik zseniális provokációnak tartották, mások viszont horrornak hazudott káosznak. Az igazság valahol félúton van, de abban alighanem mindenki egyetérthet, hogy a férfi főszereplőt játszó Javier Bardem az első jelenettől a vége főcímig uralta a vásznat. Ő az író, akinek ihletre van szüksége, és aki kihasználja a feleségét, miközben furcsábbnál furcsább, de nyilván szimbolikus dolgok történnek a szemünk láttára. Bardem úgy tud meggyőző lenni, hogy sokszor nem is beszél, csak néz maga elé, amivel persze még ijesztőbbnek tűnik.

Mother! | Movie Clip | 'Get Out' Scene | Jennifer Lawrence, Javier Bardem

For the latest movie & TV news, reviews, trailers and more... - Visit: http://www.thereelword.net/ - Subscribe: https://www.youtube.com/c/ThereelwordNet - Follow: https://twitter.com/REELWORD - Like: https://www.facebook.com/thereelword

Pablo Escobar (Escobar, 2018)

Az új Escobar-film (kritikánk a friss Narancsban olvasható) legjobb eleme maga Javier Bardem, aki fürdőzik a szerepben, és élvezi, hogy a sötét bajusz mellé ismét felvehette a pszichopata jelmezét, és még némi pocakot is növeszthetett. Bardem egyszerre vicces és ijesztő, és képes megmutatni, hová züllesztett egy országot a drogbáró, akire sokan ma is megszépítő nosztalgiával gondolnak vissza.

Escobar (16) hivatalos magyar szinkronos teaser előzetes

Escobar (16) július 26-tól a mozikban! 1983-ban Virginia Vallejo, a szépségéről is híres médiaszereplő, akinek kegyeiért milliomosok versengnek, megismeri Pablo Escobart. Négy évig tartó románcuk egy olyan világba enged bepillantást, amelyet a kábítószer, a korrupció, erőszakos hatalmi harcok és páratlan gazdagság ural. A borzalmas és szenvedélyes szerelmi történet korunk egyik legsötétebb bűnöző elméjének fejlődéstörténete is egyben.

Kövesse a Magyar Narancs filmes blogját, a Mikrofilmet, amely rendszeresen új tartalommal jelentkezik. Ajánlók, előzetesek, toplisták, és még sok minden más a Mikrofilmen!

Figyelmébe ajánljuk