Narancsblog

Aki a lakbérhez ért, ezzel is megbirkózik: Habony Árpád szállásadónője lesz a Tv2 gazdasági igazgatója

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. jan. 28., 16:32
kommentek
14
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Feláll lassan a dollárpapa szupercsapata, sikerült megszerezni a Marslakók producerét! Még szerencse, hogy Gerkens igazgató leszögezte: az Andy Tv teljesen független lesz.

Társadalmilag szerfelett hasznos humánpolitikai híreket sodort elénk a fővárosi szél: Halkó Gabriellát nevezték ki a Tv2 gazdasági és stratégiai igazgatójának. Nevezett, khm, sokat tapasztalt televíziós szaktekintély, aki a mondott Marslakókon túl például A Dal és a Ridikül gyártója is. Emellett egyéb természetű gazdasági tevékenysége is példamutatónak bizonyult mindeddig, például az ő Szerb utca 9. szám alatti pecójában héderezett Habony Árpád, a miniszterelnök ibizai főembere, amit éppenséggel mi tártunk föl egy-két éve.

false

„A kapucsengőn az I. emelet 1. szám alatti önkormányzati tulajdonú, 183 nm-es lakáshoz tartozóan Halkó Gabriella neve olvasható. Halkó tavaly azért került a hírekbe, mert ő volt a rekordösszegért, 841 millió forint közpénzből gyártott Marslakók sorozat producere és a sorozatot gyártó cég vezetője. A Marslakók ugyan bedőlt, de Halkóban nem ingott meg a döntéshozók bizalma” – írtuk akkor, azt is hozzáfűzve, hogy „A sajtóban sokszor megjelent már, hogy Halkó Jáksó László volt élettársa, és kettejük üzleti kapcsolata máig él. Halkó vezeti a Jáksó tulajdonolta Marslakók Kft. utódcégét, a Mátrix Produkció Kft.-t. A médiapiacon egyébként közismert, hogy a Halkó készítette műsorok mögött Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadó áll, aki szintén jó viszonyt ápol Jáksóval. Baráti kapcsolatukat Jáksó két éve lapunknak adott interjújában sem tagadta (lásd: »Én nyersnek hívom azt, amit te rossznak«, Magyar Narancs, 2012. április 26.). 2006-ban mutatta be őket egymásnak Habony későbbi gyermekének édesanyja, Kaminsky Fanni. A családok később üzletelni is kezdtek: Habony testvére, Habony Mária cégét, a Brand Lab Tanácsadó Kft.-t Jáksó és Halkó közösen vette meg 2008-ban.”

Ez azért érdekes, mert az index.hu a kinevezésről szóló cikkében meglenget egy elég durván hangzó pletykát is, miszerint a Tv2 „a kreatív igazgató posztjára állítólag Habony Árpád testvérét nevezik ki”, szóval az említett Habony Máriát. Nos, ez vagy igaz, vagy nem, mindenesetre tök mindegy.

Mert egyik oldalon van ugye ez a kinevezés, vannak a történet szereplői, Vajna, Habony, Halkó és az ő eddigi életpályájuk, a másik oldalon a csatorna élére szerződtetett Dirk Gerkens azon többszörös közlése, amire az idézett cikk is hivatkozik. Eszerint tehát „Dirk Gerkens korábban többször kijelentette, hogy a Tv2 független lesz, a Fidesz és a kormány befolyásától mentesen dolgoznak majd, ő maga pedig szabad kezet kapott a cég vezetőinek kinevezését illetően”.

Ilyenformán a kinevezés is meg az efféle nyilatkozatok is jelentős társadalmi haszonnal bírnak, hisz egyfelől a vaknak is látnia kell, hogy mi folyik itt, másfelől viszont az is nyilvánvaló, hogy szülessen valaki bárhol, ha ide veti a sorsa, a mi hazánkba, nagyon beletanul abba, miből építik itt a várakat. Sárból és hazugságból.

Frissités:

TV2 Csoport ezúton cáfolja, hogy Habony Mária lenne a TV2 csatorna kreatív igazgatója. Az itt írt feltételezéssel ellentétben a valóság az, hogy Habony Mária nem lett a TV2 kreatív vezetője, továbbá semmilyen egyéb pozíciót nem tölt be a TV2-nél.

Helyreigazítás:

A magyarnarancs.hu-n 2016. január 28. napján megjelent „Aki a lakbérhez ért, ezzel is megbirkózik: Habony Árpád szállásadónője lesz a Tv2 gazdasági igazgatója” c. cikkben valótlanul állítottuk, hogy Halkó Gabriellának a Szerb utca 9. szám alatt van lakása és hogy Halkó Gabriella Habony Árpád szállásadónője. A valóság ezzel szemben az, hogy Halkó Gabriellának nincs és soha nem is volt lakása a Szerb utca 9. alatt és nem szállásadónője Habony Árpádnak.

Az érintettek és olvasóink szíves elnézését kérjük.

A Szerb u. 9-ben, ahol 2014. májusában a kaputelefonon a Halkó Gabriella név is szerepelt, többek között Habony Árpád volt anyósa bérel az önkormányzattól lakást. A minap – az Átlátszó oknyomozó portál adatkérése nyomán – az is kiderült, hogy Halkó Gabriella cége, a Brand Lab kft. által a Szépművészeti Múzeumtól három hónapra kikölcsönzött képek őrzési helye a Szerb. u. 9. I. em. 1. sz. lakás volt.

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. jan. 28., 16:32
kommentek
14
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 14
  tiszapolgári
  2016. január 29., péntek 13:17
  13: „yoyoy”

  Tovább megyek: yoyoyo.
 2. 13
  grrr
  2016. január 29., péntek 12:35

  Pillanatnyilag nem látom tisztán, kedves yoyoy, hogy melyik véleményemmel tettem rossz fát a tűzre.
 3. 12
  yoyo
  2016. január 29., péntek 11:25
  most már egészen biztos, hogy grrr megháborodott.
  nagyon szomorú, hogy nincs a környezetében senki, aki megpróbálna segíteni rajta.
 4. 11
  tiszapolgári
  2016. január 29., péntek 09:53
  A Marskalókat nem ismerem, de Halkó Gabriella másik két termékéből, A Dalból és a Ridikülből láttam egy-két adást, és ezek alapján a nő nagyon is megfelel a TV2 színvonalának. Más kérdés, hogy mi a tökömet kerestek ezek a tipikusan kereskedelmi tévés műsorok a közszolgálatin, vagy ha a nézettségi mutatók szerint volt rájuk igény, akkor a szerencsétlen MTVA miért nem igyekszik az ettől eltérő, de szintén létező igényeknek is megfelelni.

  Gerkens pedig egy nagy Di(r)ck, a cikkben említett egyéb urakhoz hasonlóan.

 5. 10
  grrr
  2016. január 29., péntek 06:51
  Mondják, hogy a sikert a legnehezebb elviselni. Úgy tűnik, tényleg.

  Erről a lelkiállapotról személyes élményeim nincsenek, nekem a kudarcaim szoktak a fejembe szállni.
 6. 9
  grrr
  2016. január 29., péntek 06:48
  reuters!!!!

  Mi az, hogy én elhatárolódom a kommentelőktől?
  Rosszul használod a fogalmat

  Nemes Jeles sajnos úgy viselkedik mint az SZDSZ. Ez nálam a legnagyobb sértés, de kénytelen vagyok ezt a fejéhez vágni, holott a rendezőt szeretem, a szóban forgó néhai pártot utálom.

  De mégis ez a helyzet.

  Nemes ahelyett, hogy hagyná élni a filmjét, hagyná hogy a saját útját járja és érje el azt a hatást amit elérhet, szóval mindezek helyett fölmászik egy képzeletbeli katedrára és roppant szigorral neveli az általa kisdednek nézett, érzéketlennek és tökhülyének tartott nebulókat.

  Akik persze a legrosszabb oldalukat mutatják neki.
  Mivelhogy provokációként élik meg a helyzetet.

  (Az persze érdekes, hogy miért éli meg egy árja(?) a Sault provokációnak, de az erről szóló diskurzusba a film alkotóinak nem lenne szabad beleszólniuk. Ez nem az ő asztaluk. Sajnálatos, hogy Nemes Jeles ezt a határvonalat nem érzékeli.)

  Ez súlyos szereptévesztés amire a barátainak fel kellene hívnia a figyelmét - már régen fel kellett volna - és csinálniuk kellett volna valamit. 7. 8
  reuters
  2016. január 28., csütörtök 22:58
  Filmművészeti értéke a cannes-i díjnak van.
  A Golden Globe és az Oscar pedig világraszóló reklám.
  Felemelni pedig, sőt, kiemelni pedig a filmjük, a zseniális filmjük emelte őket.
  A nyakukba szakadt világsikert pedig remekül kezelik ezek az első-filmes (!) fiatalemberek. Ja, hogy még saját véleményük is van?
 8. 7
  Cheyenne
  2016. január 28., csütörtök 22:18
  Nemes Jeles sajnos korábban a New York Times-t nevezte a holokauszt iránt érzéketlen lapnak, csak mert a kritikusuk nem esett hasra a filmjétől. (persze azóta videokommentje megy ott, de akkor most mit mond?)
  Kínos ahogy cannest és az Oscar Golden Globe pt lenézi. Akkor nem kell résztvenni bennük.
  Mivel a fenti agymenése is kínos volt, ez a német dolog nem tűnik előzmény nélkülinek.

  Összeomlik a sikertől és pofán szarja azokat Cannes LA akik felemelték. Ultragáz.
 9. 6
  reuters
  2016. január 28., csütörtök 21:05
  Az azért jó, ha Nemes elhatárolódik.
  Mint te, kedves grrr, a kommentelektől. (Már hogyne számítana a rengeteg őrült antiszemita kommentelő, aki csak meglátja, hogy Saul vagy Nemes és máris eszeveszett zsidózásba kezd.)
 10. 5
  grrr
  2016. január 28., csütörtök 20:42
  http://vs.hu/magazin/osszes/a-saul-fia-rendezoje-dobbenten-ertesult-a-nemet-lap-cikkerol-0128#!s2

  Na,most akkor mi van?

  Jó lenne ha inkább a német lap bolondult volna meg és a rendező mégsem mondott volna olyasmiket amit neki tulajdonítanak.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Narancsblog

A magyarnarancs.hu véleményblogja

Narancsblog
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog