Terence Fixmer az A38-on

  • 2015. május 21.

Snoblesse

A sötét, indusztriális techno/EBM nagy francia főhőse ismét Budapesten.

A francia Terence Fixmert a techno nagy újítójaként ismerik, mióta csak első lemeze, a stílusteremtő Muscle Machine megjelent DJ Hell híres International Deejay Gigolo nevű kiadójánál. A totálisan lecsupaszított, döngölős alapokra felhúzott, ipari effektekből, a virágkorát még a nyolcvanas években élő electronic body musicból, minimálból összecementezett monumentális építmény alapvetően határozta meg a techno fejlődését.

false

Fontos figura volt már az évezredforduló körüli évek electro/electroclash szcénájában is, majd hosszú és gyümölcsöző együttműködésbe kezdett a Nitzer Ebb jellegzetes hangú énekesével, Douglas McCarthyval. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ez volt az elektronikus zene történetének egyik legszebb, két nagylemezt is eredményező kooperációja.

Nem kétséges, hogy Fixmernek óriási szerepe van a modern techno hangzásának megalapozásában, a „Berghain sound” kicsiszolásában, és abban, hogy a nyers, ipari alapok beszivárogtak (vagy inkább bedübörögtek) a táncterekre.

Pár napja jelentette meg új lemezét: a már Chris Liebing CLR kiadójánál publikált Depth Charged című albumot Fixmer élő fellépések során mutatja be: a dátumok közé odakerült Budapest is, így egy év után visszatér a hajóra!

Figyelmébe ajánljuk