Várj, míg sötét lesz

  • 2017. február 28.

Snoblesse

Audrey Hepburn szerepében Kovács Patrícia.
false

 

Fotó: Sióréti Gábor

Kis történeti áttekintés következik, ígérjük, tényleg csak egy kicsi: Frederick Knott Wait Until Dark című darabját először 1966-ban adták elő, a Broadwayn bemutatkozó produkció rendezője pedig Arthur Penn volt, akit egy évvel később, mint a Bonnie és Clyde rendezőjét ünnepelte a világ. Az eredeti verzióban olyan nagyágyúk játszottak, mint Lee Remick és Robert Duvall, harminc évvel később pedig Quentin Tarantinót és Marisa Tomeit láthatták a szerencsések a darab sokadik felújításában.

Meg kell említenünk mindenképp a filmváltozatot is, melyben Audrey Hepburn adta a gyanútlanul hazaérkező, vak háziasszonyt, akinek Greenwich Village-i otthonába három marcona alak tör be, és valamit – vajh’ ki tudja, mit? – nagyon keresnek.

Aki nem szeretné idő előtt megtudni, hogy mi a nagy keresés célja, messze kerülje el a Wait Until Dark Wikipédia-oldalt – annyit viszont nyugodt szívvel elárulhatunk, hogy a magyar változatban (rendezte: Novák Eszter) Kovács Patrícia (interjúnk vele itt), Szabó Kimmel Tamás, Nagy Dániel Viktor, Ficzere Béla és Horváth Virgil játsszák a főbb, egyszersmind egyedüli szerepeket.

Figyelmébe ajánljuk