100 ezer euróra büntette az UEFA az MLSZ-t a szurkolók bekiabálásai miatt

  • MTI
  • 2021. július 9.

Sport

És három mérkőzést zárt kapuk mögött kell lejátszania a válogatottnak. 

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások miatt három zárt kapus mérkőzésre büntette a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ). A szervezet közlése szerint az Európa-bajnokság (Eb) budapesti és müncheni találkozóin – a magyarok a portugálokkal és a franciákkal a Puskás Arénában, a németekkel az Allianz Arénában csaptak össze – diszkriminatívan viselkedtek egyes szurkolók, emiatt a válogatott soron következő két hazai, UEFA-rendezésű találkozóján nem lehetnek nézők. A harmadik mérkőzésre szóló büntetést az UEFA két évre felfüggesztette. A szervezet emellett 100 ezer euróra is megbüntette a magyar szövetséget, melynek „Egyenlő Játék” feliratú molinót kell majd kifeszítenie ezeken a találkozókon.

Az UEFA június 20-án közölte, hogy a magyar-portugál összecsapás vizsgálatát követően diszkriminatív gesztusok miatt a Magyarország-Franciaország Európa-bajnoki csoportmérkőzés kapcsán is vizsgálódik, ugyanis amikor Kylian Mbappéhoz, illetve Karim Benzemához került a labda, számos magyar szurkoló huhogással és rasszista bekiabálásokkal reagált. Öt nappal később indult fegyelmi eljárás a Németország-Magyarország Európa-bajnoki mérkőzés kapcsán, mert – német sajtóértesülések szerint – a magyar szurkolók egy része homofób dalokat énekelt a 2-2-re végződött csoportmeccsen. A magyarok világbajnoki selejtezőn szeptember 2-án az Eb-döntős angol, majd hat nappal később az andorrai válogatottat fogadják.

Egyébként az UEFA elnöke pénteken korábban arról nyilatkozott, hogy nem szeretne még egy ilyen Eb-t.  Pár napja pedig a Narancs.hu beszámolt róla, hogy az MLSZ mely cégekkel kötött szerződést a Magyarországon rendezett mérkőzések lebonyolítására. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk