Nem szeretne még egy ilyen Eb-t az UEFA elnöke

  • MTI
  • 2021. július 9.

Sport

Igazságtalannak tartja, hogy egyeseknek több mint tízezer kilométert kellett utazni, míg másoknak csak alig ezret. 

Az Európai Labdarúgó Szövetséget vezető Aleksander Ceferin a jövőben nem támogatja a mostanihoz hasonló, összeurópai kontinenstornákat. A szlovén sportvezető indoklása szerint nem fair, hogy egyes válogatottak szinte végig hazai környezetben játszhattak a vasárnap záruló viadalon, míg másoknak folyamatosan utazniuk kellett.

EURO-2020

 
 
Vilmos cambridge-i herceg, Károly brit trónörökös idősebb fia (j) és Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA elnöke a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjében játszott Anglia-Dánia mérkőzésen a londoni Wembley stadionban 2021. július 7-én.
Fotó: Catherine Ivill / MTI/EPA Pool
 

„Ez túlságosan nagy kihívás és egyáltalán nem korrekt, hogy volt, akinek több mint tízezer kilométert kellett utaznia, és volt, akinek alig ezret” – fogalmazott Ceferin, aki szerint ez nemcsak a csapatokkal, de a szurkolókkal is kitolás. „Néhányuknak Rómából Bakuba kellett volna utazni pár nap alatt. Érdekes ez a lebonyolítás, de nem hiszem, hogy gyökeret ver és valaha megismételjük” – jelentette ki az elnök.

A mostani Eb-t 11 ország egy-egy városában – köztük Budapesten – rendezték, a következő, 2024-es tornának Németország tíz városa ad majd otthont. A vasárnapi döntőben Olaszország és Anglia nemzeti csapata fog összecsapni egymással. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?