Orbán odaüt: kormánydöntés Simicska kárára

  • narancs.hu
  • 2014. november 10.

Villámnarancs

„A kormány hatályon kívül helyezte a legvitatottabb közbeszerzési eljárástípust, amely eddig lehetőséget adott arra, hogy nemzetbiztonsági indokra hivatkozva mentesítsen beszerzéseket a hagyományos, nyílt közbeszerzési verseny alól” – tájékoztatta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára hétfőn az MTI-t.

A helyettes államtitkár azzal indokolta a kormányzati döntést, hogy „a transzparencia, az átláthatóság és a fair verseny fontos annyira a kormánynak, hogy kész ezeket a szempontokat az általános nemzetbiztonsági érdekek elé helyezni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kormány más eszközökkel ne szerezne érvényt a nemzetbiztonsági érdekeknek”.

false

Kár, hogy Csepreghy arról nem beszélt, hogy az elmúlt négy évben mi a túróért nem volt ilyen fontos a fair play meg a transzparencia? És persze arról sem esett szó, hogy most meg hirtelen miért lett ez ennyire fontos?

Ennél már csak az érdekesebb, hogy mit szól ehhez a mafláshoz Simicska Lajos? Figyeljék a holnapi Magyar Nemzetet, mert valószínűleg sípcsonton lesz rúgva valaki a kormánytagok közül. Szintén a fair play meg az átláthatóság jegyében.

Figyelmébe ajánljuk