Jelenti a Habony-press: G. Fodor Gábor ebben az évben is ciki lett a Fideszben

  • narancs.hu
  • 2016. január 25.

Villámnarancs

Hányszor lehet még kettéfűrészelni a szebb napokat látott politikai elemzőt? És ki látott már olyat, hogy aktív fideszes menjen neki Habony Árpádnak?

G. Fodor Gábor karrierje akkor vett éles fordulatot először, amikor majd egy évvel ezelőtt épp a Narancsnak adott interjúja kavart óriási botrányt. Abban ugyanis azt mondta a Századvég munkatársa, hogy a polgári Magyarország csak politikai termék volt – ezért a túl őszinte mondatért hetekig ugrált a fején a jobboldali értelmiség, de Orbán tavalyi évértérkelőjének is fontos része volt ez a kis elemzői huncutság.

El is tűnt egy időre GFG, az elemző, hogy aztán GFG, mint a Habony-művek új főszerkesztője térjen vissza! Nem állítanánk, hogy látjuk mi értelme volt a Habony Árpád érdekeltségébe tartozó 888.hu elindításának, hacsak az nem, hogy GFG megint jó érzékkel nyírja ki magát a nagy nyilvánosság előtt. A hétvégén ugyanis ez újra sikerült neki, ti. a nevezett portálon megjelent egy olyan anyag, ami többek közt tartalmazta a recskázás szót, és meztelen képet közölt az MSZP elnökének feleségéréről – a többit már mindenki el tudja képzelni.

Az Fb-n sokak mellett több jobboldali médiaszemélyiség ment neki eddig GFG-nek a poszt aljas ízléstelensége miatt, de a Fideszben is feltűnt a dolog, és egy éven belül másodjára határolódnak el az őket folyvást istenítő elemzőtől. Gulyás Gergely például, aki láthatóan még emlékszik a Narancs-interjú főpasszusára, vasárnap ezt írta ki a Facebookra: „A mi szemünkben nem terméknek minősülő polgári értékek jegyében jelentsük ki nyugodtan, hogy jóízlésű embernek a 888hu-hoz semmi köze nem lehet. Teljes szolidaritásom az MSZP elnökének családjáé.”

Gulyás úr csak abba az apróságba felejtett el kicsit jobban belemenni, hogy a nevezett portált épp a pártja mögött álló szellemi holdudvar (vagy micsoda) hívta életre. Persze véletlenül se becsüljük le Gulyás megszólalását, hiszen ritkán megy neki Habonynak aktív fideszes politikus. Igazából nem is emlékszünk hasonló esetre.

Figyelmébe ajánljuk