Trump bejelentette: átadja a hatalmat

  • narancs.hu
  • 2021. január 7.

Villámnarancs

De persze továbbra sem ért egyet a választás kimenetelével.

"Habár egyáltalán nem értek egyet a választás kimenetelével, és a tények is engem igazolnak, mindazonáltal január 20-án rendben zajló átmenet lesz. Mindig is azt mondtam, addig folytatjuk a harcunkat, amíg el nem érjük, hogy csak a jogszerű szavazatokat számítsák be az eredménybe. Míg ez a végét jelenti az elnöki történelem valaha volt legnagyszerűbb első ciklusának , de csak a kezdete annak a harcunknak, hogy ismét naggyá tegyük Amerikát” - áll Trump üzenetében, melyet Joe Biden választási győzelmének kongresszusi megerősítése után tett közzé.

A leköszönő elnök üzenetét  közösségi média-tanácsadója, Dan Scavino tett közzé a Twitteren, mivel az elnököt a capitoliumi zavargások során tett üzenetei miatt letiltottak az oldalról.

Mint arról beszámoltunk, Donald Trump hívei tegnap megrohamozták a Capitolium épületét Washingtonban, miután a hatalomtól búcsúzó amerikai elnök felhergelte hallgatóságát egy a Fehér Ház közelében tartott nagygyűlésen a Joe Biden megválasztott elnök győzelmét megerősítő kongresszusi ülés előtt.

A CNN információi szerint a capitoliumi zavargásokban négy ember meghalt, köztük egy az épületbe hahatoló nő, akit meglőttek. A rendőrök közül tizennégyen sérültek meg. A  Republikánus Országos Bizottság (RNC) és a Demokrata Országos Bizottság (DNC) irodáinál egy-egy csőbombát, a Capitoliumnál egy kisbuszban pedig fegyvereket és Molotov-koktélokat találtak.

(CNN, 444.hu)

Figyelmébe ajánljuk