Visszhang: film

Nevem Zlatan

  • 2022. augusztus 17.

Visszhang

A Svédországban született bosnyák sztár, Ibrahimović nevével az is találkozott már, akit a foci a legkevésbé sem érdekel.

Leglegkategória, élcsapatok rekorder gólvágója, élmárkák reklámarca. Vitán felüli tehetség, játéka sosem unalmas. Nem úgy az életéről javarészt saját (szellem­írója) kútfőjéből készült film. Az klisét klisére halmoz, még akkor is, ha nem csupa fényezés a produktum.

Életrajzi filmről beszélvén egy művésznél megörökítésre méltó lehet a kifejezés, egy tudósnál a kutatás problematikája stb., de egy sportolókarrierben nem tud más történni, mint hogy a hős edz meg edz, először nem ismerik el korszakos tehetségét, de aztán kivívja a tiszteletet, először nem győz, de aztán meg győz – különben senkit sem érdekelnének felnövekedésének hányattatásai. Azokból ugyanis nem következik semmi önmagán túlmutató.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Münster egén

Több mint húsz év telt el azóta, hogy az HBO bemutatta Tom Hanks és Steven Spielberg háborús sorozatát, az elég szerencsétlen magyar fordításban Az elit alakulatként futó Band of Brotherst.