Ennél furcsább már nem lehet: jön a tévéműsor egy csibefalatkává változott nőről

  • narancs.hu
  • 2024. március 4.

Mikrofilm

Már csak az a kérdés, a koreai sorozatot vagy a Most vagy soha! című filmet nézzük-e március 15-én.

Két internetes bölcsesség találkozásának lehetünk tanúi hamarosan: az egyik szerint Hollywood és azon belül is a Netflix már tényleg kifutott az ötletekből, és mindenből – de tényleg mindenből – igyekszik tartalmat gyártani. Ne feledjük, a közelmúltban készült már (nem is rossz) mozi a csípős Cheetosról, a Tetrisről, a kuponokról és a 2000-es évek legmenőbb telefonjáról, a Blackberryről is.

A másik okosság úgy szól, hogy a dél-koreai filmek és sorozatok annyira bizarrak, annyira mások, mint amit megszokhattunk, hogy mindegy, miről szólnak, nem lehet nem nézni őket. A mozgóképes tartalmak eddig is az ország fő exportcikkei közé tartoztak, az Élősködők Oscar-győzelme és a világot letaroló Nyerd meg az életed! sikere után azonban még kelendőbbé váltak a koreai műsorok.

Elég csak elolvasnunk a Chicken Nugget című, legújabb dél-koreai netflixes sorozat ismerettőjét: „Egy jól ismert nő hirtelen dakgangjeonggá (édes-savanyú, ropogós csirkévé) változik, amikor belép egy rejtélyes gépezetbe. Ez csak a kezdete az ezt követő váratlan eseményeknek. Két férfi rejtélyes, könnyes és komikus küzdelembe kezd, hogy megmentsék szeretőjüket/lányukat.”

A sorozathoz már előzetes is érkezett, ami pont olyan furcsa, amilyennek elsőre tűnik.

A sorozatot az a Lee Byeong-heon jegyzi, akit a jelek szerint erősen vonzzanak az olajban sült csirkék: 2019-es Extrém meló című filmjét a Koreai Filmfesztivál keretében nálunk is vetítették. Ez egy csapat kábítószerellenes rendőrről szól, akik úgy igyekszenek elkapni egy drogbandát, hogy szállásukkal szemközt egy csirkesütödét nyitnak – csakhogy a sütögetés jobban megtetszik nekik, mint kellene. A film hazájában minden idők egyik legnagyobb bevételt elérő koreai filmje volt, ráadásul a rendező a sorozatba visszahozta annak főszereplőjét, Ryu Seung-ryongot is.

A Chicken Nugget premierje március 15-én lesz, várhatóan a magyar Netflixen is – azaz nemzeti ünnepünkön nagy harc várható a nézettségért. Csirkefalatok vagy Most vagy soha! – ez a kérdés, válasszatok!

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk