Új Office-sorozat érkezik, aminek már vannak is szereplői

  • narancs.hu
  • 2024. április 25.

Mikrofilm

Egy ír és egy olasz színész csatlakozott a műsorhoz, amiről egyelőre nem sokat tudni.

Immár tizenegy éve, hogy a 2005-ben indult amerikai The Office véget ért, a sorozat azonban ennek ellenére is reneszánszát éli: a közösségi média még mindig tele van az ikonikus mémjeivel, a legjobb jelenetei TikTokon élik sokadik virágzásukat, a nézők pedig még mindig nem tudnak betelni vele: a nézettségi adatok szerint olyan egyéb klasszikusokkal együtt, mint a Jóbarátok, a Seinfeld vagy a Szívek szállodája, még mindig milliók kattannak rá.

A sorozat címét, amely egy papírvállalat irodájára utal, magyarul brutálisan félrefordították, A hivatalként jegyezték be. Az Office egyébként a Ricky Gervais-féle, 2001 és 2003 között a BBC-n futó angol eredeti remake-je.

Nem csoda tehát, ha újra és újra felvetődik a folytatás ötlete. 2019-ben, a Will & Grace újraéledésekor Greg Daniels alkotó még úgy nyilatkozott, nem szívesen tenne tönkre egy olyan tökéletesen sikerült sorozatot, mint A hivatal, és nem akar csalódottságot okozni a rajongóknak sem. Egy évvel később egy tévés fesztiválon a sorozatot eredetileg sugárzó NBC fejese már azt fejtegette, hogy amennyiben Daniels is úgy gondolná, ők vevők lennének egy újabb sorozatra. Hogy ez pontosan mi lett volna, azt rejtély övezte – leginkább azonban a manapság divatos revivalre, azaz felújításra gondolhattak, amiben az eredeti szereplőgárda is visszatérne; hiszen mit ér a sorozat Steve Carell, John Krasinski, Jenna Fischer vagy épp Rainn Wilson nélkül.

Daniels 2022-ben azonban tisztázta: nem felújításon, nem is remake-en, hanem egyfajta Office Tévés Univerzumon gondolkodik. „A hivatal-univerzum kiterjesztése lenne, mint ahogy A mandalóri tette azt a Star Warsszal. De nem tudom ez olyan dolog-e, amit az emberek valójában akarnak, nehéz ezt megmondani” – vallotta be. Valójában Daniels másik sikersorozata, a 2009-2015 között futó Városfejlesztési osztály is az Office egyfajta folytatása lett volna, melyben egy utóbbi főhőséhez, azaz Dunder Mifflinhez hasonló főnökfigurát helyeztek volna át az indianai Pawnee-ben található kormányzati hivatalhoz. Az ötlet azonban a fejlesztés során folyamatosan átalakult, az Amy Poehler fémjelezte sorozatból pedig valami teljesen más lett.

A sorozattal kapcsolatos találgatások tavaly aztán új fordulatot vettek: nem sokkal azután, hogy az írók megegyeztek a producerekkel és véget ért az emberemlékezet óta nem látott sztrájkjuk, ismét felröppent a hír, hogy folytatódik az Office. Pár nappal később maga Danielst oszlatta el a pletykákat, azt állítva, hogy mindez csak spekuláció.

Ha ennyi fordulat nem lett volna elég, itt egy újabb: nemcsak hogy valójában készül valamiféle új Office-sorozat, de már két szereplője is van: aláírt Domhall Gleeson, akit főleg az Időről időre főhőseként, valamint a Star Wars-franchise Hux Generálisaként ismerhetünk, a szélesebb közönség pedig a tavalyi A Fehér Lótusz-évadban figyelt fel rá. Gleeson ír, míg a másik leszerződött szereplő, Sabrina Impacciatore olasz, így az új sorozat máris színesebbnek tűnik, mint a szinte kizárólag amerikai színészeket felvonultató régi. Hogy pontosan miben is fognak szerepelni, revivalben, rebootban vagy spin-offban, azt egyelőre még nem tudni. Annyi tűnik biztosnak, hogy az új Office a korábbi sorozat világában játszódik majd. Nemrég azonban csatlakozott Danielshez az a Michael Koman, aki az elmúlt évek legeredetibb, kvázi realityműsorain, a Nathan for You-n és a John Wilson tanácsain is dolgozott íróként. Bemutatóidőpont azonban egyelőre nincs, ahogy hivatalosan egyetlen stúdió vagy csatorna sem szállt még be a produkcióba.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Münster egén

Több mint húsz év telt el azóta, hogy az HBO bemutatta Tom Hanks és Steven Spielberg háborús sorozatát, az elég szerencsétlen magyar fordításban Az elit alakulatként futó Band of Brotherst.

Aki soha nem járt Tulsában

  • - turcsányi -

Mathew Brady a fotográfia történetének kétségkívül kimagasló alakja, az első fotoriporter, az első PR-szakember, az első bármi.

Elsüllyedt Budapest

„Szép Ernő előbb népszerű költő volt, azután divatos színpadi szerző lett, regényei irodalmi szenzációknak számítottak, azután egy időre szinte teljesen megfeledkeztünk róla” – írta Hegedűs Géza 1976-ban, A magyar irodalom arcképcsarnoka című portrékötetében. 

Búcsú a gonosztól

A német író, Otfried Preuβler (1923–2013) művei közül itthon leginkább a Torzonborzról, a rablóról (eredeti nevén Hotzenplotz) szóló történeteket ismerjük.

Kedvezmény

Az idén 125 éves Közlekedési Múzeumot bombatalálat érte a 2. világháborúban, az épület és a gyűjtemény nagy része elpusztult. Csak 1965-ben nyílt meg újra, majd ötven éven át működött, a hiányosságai ellenére is hatalmas érdeklődés mellett. A Liget-projekt azonban a Közlekedési Múzeumot sem kímélte, 2015-ben bezárták, 2017-ben lebontották.

Isten nevében

Egy gyermek ára: három miatyánk, két üdvözlégy – pimf összeg, mindenkinek megéri, vevőnek, eladónak, az üzlet hivatalos tanújának (ezúttal a Jóisten az, lakcím, anyja neve, három példányban), de legfőként a Fidesznek. Most még pénzbe se kerül: alsónadrágokban fizetik ki a papságot. Választások jönnek, tartják a markukat, lökni kell nekik valamit, hogy misézés közben rendesen korteskedjenek, Isten akarata szerint.

Távolságtartás

A három még logikus és észszerű. Sőt, a három elvárható (a Tisza Párt és az MKKP potenciális szavazói szemszögéből mindenképpen), s aligha sérelmezhető (a rivális pártok híveinek perspektívájából) – ennyi kerületi polgármesterjelölt kell ugyanis a fővárosi listaállításhoz. És már miért ne állítana listát, miért is ne akarna bejutni a Fővárosi Közgyűlésbe Magyar Péter pártja és az MKKP? Hisz’ nem csak a szűk pártérdek, hanem demokratikus közéletünk, illetőleg közéletünk demokratikusságának imperatívusza is azt követeli, hogy ha egy párt van, létezik és kitapintható közösségi igény is van rá, az méresse meg magát a nemes versenyben, és a verseny legyen nemes!

Mint parton a hal

  • Földényi F. László

Pontosan húsz évvel ezelőtt egy német napilap többeket megkérdezett, mit várunk mi, magyarok a küszöbön álló EU-csatlakozástól. Én akkor habozás nélkül ezt válaszoltam: Komp-ország hajója végre kiköt – Nyugaton. Vagyis: Európában. A Fidesz épp ellenzékben volt. De már jóval korábban kiadta a velejéig antidemokratikus jelszót: „a haza nem lehet ellenzékben”, s előre tudni lehetett, merre kormányozzák majd a hajót, ha újra hatalomra jutnak.

„Mi nem tartozunk bele a nemzetbe?”

A Nemzeti Összetartozás Hídja egyelőre nem annyira a nemzet összetartozását, sokkal inkább azokat az emberi és eljárásjogi anomáliákat testesíti meg, amelyekkel ma Magyarországon egyre könnyebb bármilyen, NER-nek kedves beruházást végigvinni.

Dermedt figyelem

Az elbitangolt ellenzéki szavazók jó részét néhány hónap alatt becsatornázta Magyar Péter és a Tisza Párt. De mire jutnak így az elhagyott pártok?