Kammerer Zoltán úgy kampányol, mintha csak Tuzson Bencétől leste volna el

Belpol

Meglepő hasonlóságokat véltünk felfedezni az olimpikon-polgármesterjelölt, valamint a fideszes országgyűlési képviselő közösségi médiás jelenlétében. 

A nagy ellenzéki és álellenzéki kavarás után február végén lemondott Göd polgármestere, Balogh Csaba, így a Samsung SDI akkumulátorgyár árnyékában tengődő agglomerációs településen városvezetőt választanak májusban. 

Bejelentette indulását az alpolgármester, Szilágyi László, aki jelenleg irányítja Gödöt, valamint reinkarnálta magát az „érpataki modellről” elhíresült Orosz Mihály Zoltán is. A legnagyobb esélyekkel talán mégis Kammerer Zoltán többszörös olimpiai bajnok,  köztiszteltben álló tősgyökeres gödi lakos indulhat, aki szintén megméretteti magát. 

Ezt azzal a szlogennel jelentette be, hogy „le kell zárni a kudarcos múltat, változásra van szükség! Lendületbe kell hozni Gödöt. Eddig azért küzdöttem, hogy Magyarországnak dicsőséget szerezzek, most azért fogok dolgozni, hogy Göd is egy győztes város legyen. Irány a dobogó teteje, hajrá Göd!” 

Februárban megkerestük Kammerert, ugyanis már jóval a bejelentése előtt arról lehetett hallani, hogy a Fidesz kapacitálja az indulását. Akkor azt mondta, nem kérték fel jelöltnek. A helyi politikáról megvolt a véleménye, hiszen 45 éve Gödön él; a települést vezette már a jobb- és a baloldal is, de valahogy mindig „a rossz lovon ültek”. Változásra szükség lenne Gödön, és a baráti társaságban valóban felmerült már az esetleges indulása, de a helyieket csak függetlenként lenne érdemes képviselni.

Rákérdeztünk Tuzson Bencével való kapcsolatára, amire azt válaszolta, a képviselővel kajakozott és kerékpározott is, de a polgármester-jelöltség nem került szóba. „Gyurcsány Ferenccel is ültem már egy hajóban. Ha holnapután Orbán Viktorral drukkolok a magyar csapatnak egy focimeccsen, az még nem jelenti azt, hogy elköteleződtem” – fogalmazott.

Ezt követően pár héttel bejelentette az indulását. 

Tuzson Bence néhány napja nyilvánult meg a gödi időközi polgármester-választással és Kammerer Zoltánnal kapcsolatban. Mint írta, „szerettük volna, ha a városért mindig is elkötelezett olimpikon a Fidesz színeiben indul, de ő ragaszkodott ahhoz, hogy a pártpolitika felett álló jelöltként, a pártoktól függetlenül mérettesse meg magát. Döntését elfogadtuk és tiszteletben tartjuk.” 

Ügyes kommunikációs fogás volt ez, mert egyfelől nem tagadta a nyilvánvalót, hogy a Fidesz és Kammerer között kapcsolat van. Másfelől pedig úgy tűnhet, hogy Kammerer Zoltán ettől függetlenül önálló politikai aktorként kíván fellépni az időközi választáson. 

Itt érdemes megemlíteni, hogy a Kammerer vezette Dunakanyar Kapuja Területfejlesztési Alapítvány 18 millió forint támogatást szerzett a Pest megyei önkormányzat Samsung-adóbevételekből finanszírozott pályázatán 2022 augusztusában, a pénzt pedig a „Göd város fejlesztési lehetőségeiről” címmel készülő vitaanyagra fordíthatja. Ezidáig nincs arról információ, hogy ez az összeg hogyan hasznosult. A szervezetben feltűnik Guba Zoltán, Tuzson korábbi kabinetfőnöke, valamint Csabai Márk, aki korábban a Fidesz választókerületi szóvivőjeként pozícionálta magát. Vagyis kár lenne tagadni, hogy az egykori olimpikon és a kormánypárt között kapcsolat áll fenn.

Nem mellékesen a Fidesz nem indít polgármester-jelöltet az időközin, és a legújabb hírek szerint Tuzson Bence megszüntette a párt helyi szervezetét

De hogyan hangol a választásra Kammerer? Ennek folyamatát leginkább a nemrég indított közösségi oldalán keresztül követhetjük nyomon. 

Pár mondatos bejegyzések lepték el a Facebookját találkozókról, melyek azt sugallják: itt, kérem, komoly munka, tervezés folyik!

Mintha láttunk volna már hasonlót. 

Hátha találunk még pár véletlen egybeesést. Itt is van az első: Kammerer és Juhász Attila helyi vállalkozó. 

Tuzson Bence és Juhász. 

Kammerer és Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere. 

Tuzson és régi harcostársa, Dióssi. 

Kammerer és Klement János, Csomád polgármestere. 

Tuzson és Klement. 

Kammerer a Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. 

Tuzson a Németh Lászlóban.

Kammerer Zoltán és Vass György, Fót polgármestere a helyi sportcsarnokban. 

Tuzson, Vass, fóti sportcsarnok. 

Hogy mi a közös a képekben? Döntsék el az olvasók!

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?