Kammerer Zoltán elindul a gödi polgármesteri címért

  • narancs.hu
  • 2023. március 22.

Kis-Magyarország

Hivatalosan független polgármesterjelöltként méreti meg magát az időközi választáson. 

Facebook-oldalán jelentette be Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó, hogy elindul a május 14-i gödi időközi polgármester-választáson. 

Kammerer a poszt alatt egy kommentben úgy fogalmazott: "Le kell zárni a kudarcos múltat, változásra van szükség! Lendületbe kell hozni Gödöt. Eddig azért küzdöttem, hogy Magyarországnak dicsőséget szerezzek, most azért fogok dolgozni, hogy Göd is egy győztes város legyen. Irány a dobogó teteje, hajrá Göd!"

2019-ben Gödön a Momentum színeiben induló Balogh Csaba nyerte a polgármester-választást, aki tavaly májusban kilépett a pártból, ezt akkor úgy kommentálta egy lapunknak adott interjúban, hogy "egyelőre úgyis csak az számít, ha valaki a kormánypártban van. Ha nem ott van, az nem számít. A függetleneket, mint a kommunizmus idején, még megtűrik." Idén februárban azonban Balogh a polgármesteri címről is lemondott, a Magyar Narancsnak elhatározását azzal indokolta, hogy mára a Fidesz és a vele kollaboráló helyi ellenzékiek teljesen kiüresítették a hatásköreit.

Már februári cikkünkben arról írtunk, hogy úgy tudjuk, a Fidesz a többszörös olimpiai és világbajnok Kammerer Zoltánt kapacitálja, hogy induljon a polgármesteri tisztségért, ám ő akkor lapunknak még azt mondta, nem kérték fel jelöltnek.

Akkor arról beszélt, hogy a helyi politikáról megvan a véleménye, hiszen 45 éve Gödön él; a települést vezette már a jobb- és a baloldal is, de szerinte valahogy mindig „a rossz lovon ültek”. Azt is mondta, hogy változásra szükség lenne Gödön, és a baráti társaságában valóban felmerült már az esetleges indulása, de a helyieket csak függetlenként lenne érdemes képviselni. Kammerer a Facebook-oldalán most független polgármesterjelöltként hirdeti magát. 

A 45 éves Kammerer Vácon született, onnan költözött családjával Gödre, ott kezdte el rendkívüli sportolói karrierjét, s jelenleg is a településen él. Mint korábbi cikkünkben írtuk, úgy tudjuk, a korábbi fideszes polgármester, Markó József vezette helyi Fidesz nem örül a volt kajakozó felbukkanásának, miközben a köztiszteletben álló Kammerer Zoltán esélyes jelölt lehet.

A Kammerer vezette Dunakanyar Kapuja Területfejlesztési Alapítvány (a szervezetben feltűnik Guba Zoltán, Tuzson Bence országgyűlési képviselő egykori kabinetfőnöke) korábban 18 millió forint támogatást szerzett a Pest megyei önkormányzat Samsung-adóbevételekből finanszírozott egyik pályázatán, a pénzt a Göd város fejlesztési lehetőségeiről címmel készülő vitaanyagra fordíthatja.

Amikor korábban rákérdeztünk Kammerer Tuzson Bencével való kapcsolatára, a kajakozó azt válaszolta, a képviselővel kajakozott és kerékpározott is, de a polgármester-jelöltség – akkor még – nem került szóba. Mint fogalmazott, „Gyurcsány Ferenccel is ültem már egy hajóban. Ha holnapután Orbán Viktorral drukkolok a magyar csapatnak egy focimeccsen, az még nem jelenti azt, hogy elköteleződtem.”

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk