Ötmilliós fizetést kaphat az állami védelmi vállalatnál Palkovics

  • narancs.hu
  • 2022. december 29.

Belpol

Nem jár rosszul a lemondott miniszter.

Havi bruttó 5 millió forintban állapították meg Palkovics László alapbérét az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. vezérigazgatójaként – írja a 24.hu

De ez még nem minden, ugyanis a novemberben lemondott innovációs miniszter lesz a győri Széchenyi István Egyetem tulajdonosi jogait gyakorló alapítvány kuratóriumi elnöke, ő vezetheti az alapítvány mellett létrehozott vagyonkezelő holdingot is. Arról nincs információ, hogy elnökként mennyit kapt, de az már ismert, hogy a kuratóriumi tag Szijjártó Péter külügyminiszter és Dézsi Csaba András győri polgármester 1,5 millió forintra jogosult. 

Palkovics László november közepétől a Zalazone tesztpálya üzemeltetőjének, az Autóipari Próbapálya Zala Kft.-nek is ügyvezetője lett, viszont ezért külön nem részesül díjazásban. Januárban közgyűlésen döntenek arról, hogy a korábbi miniszter a Rába Nyrt. felügyelőbizottságának új elnöke lesz-e. A posztot még Lepsányi Isván tölti be havi 700 ezer forintért. 

Palkovics államtitkári és miniszteri pályájával részletesen foglalkozott a Magyar Narancs a közelmúltban. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk