Magyar tudósok szerint… – Orbán népszerűbb, mint valaha!

  • narancs.hu
  • 2014. december 6.

Villámnarancs

A Századvég nevű „politikai elemző központ és oktatási műhely”, a Fidesz-elképzelte tudományosság zászlóshajója most bizonyít. Lássuk, mit ókumláltak ki a magyar tudósok!

Mint azt már jeleztük, Magyarország és miniszterelnökének katasztrofális állapota miatt megfújták a riadót a Fideszben. De nem arra hívnak a harsonák, hogy javítsuk ki a bajokat, amelyeket mi okoztunk, á, dehogy. Azért indulnak harcba, hogy eltereljék a szemig érő sárról a figyelmet. Több tiszteletet a lehetetlen küldetésre indulóknak!

Szegénység, elszigeteltség, s még rosszabb kilátások. Korrupciós vádak a szövetségesek részéről, aranyórák, nagy utazások, kacsalábon forgó házak és tízéves multimilliomosok. A teljesen szétcsúszott főnök harcban-háborúban a világ jobban élő felével, s mi tagadás: nem áll nyerésre. Ezért a Fideszben mindenki kezét-lábát töri, hogy minél nagyobb hülyeséget mondva-csinálva elterelje a figyelmet – írtuk a Fidesz hülyeségi házibajnokságában harmadik helyen álló Kocsis Mátét idéző korábbi posztunkban.

Íme, itt a második helyezett, a korrupciós-kitiltási botrány középpontjában álló Századvég „közvélemény-kutatása”, mely szerint annyira szereti ma a magyar Orbán Viktort, mint még szinte soha. Vigyázat, a Heti Válaszból idézünk:

„A Századvég szerint a jelenlegi helyzet szinte teljesen ugyanaz, mint ami 2010 végén volt. Emlékeztettek arra, hogy az önkormányzati választás után akkor is csökkenni kezdett a kormányzó pártok támogatottsága: a Fidesz 2010 novemberében az aktív szavazók körében ugyanott állt, mint most.

A közleményben azt írták: néhány mutatóban a helyzet most még kedvezőbb is a Fidesz számára. Négy évvel ezelőtt a megkérdezettek 28 százaléka látta úgy, hogy jó irányba mennek a dolgok az országban, most ez a szám 32 százalék – közölték.

A Századvég kutatása szerint Orbán Viktor kormányfői megítélése is kedvezőbb ma: míg 2010 decemberében a megkérdezettek 39 százaléka volt pozitív véleményen a miniszterelnökről, most a válaszadók 46 százaléka.”

Értjük mi, hogy attól félnek, majd a helyzet elmérgesedése esetén esetleg ők lesznek a korrupciós-kitiltási ügy bűnbakjai, de ennyire azért nem kellene túlteljesíteni. Mindenesetre a „felmérésből” három kérdés következik a napnál is világosabban (már azon túl, hogy komolyan gondolták-e, mert az tuti):

1. Elhiszi-e ezt Orbán Viktor?

2. Elhiszi-e ezt bárki?

3. Tényleg úgy tudja a Századvég, hogy Magyarország kormánya – válaszul az amerikai kitiltásokra – a valóságot tiltotta ki az országból?

Hamarosan jön az aranyérmes!

Figyelmébe ajánljuk