Visszhang: film

A szakadár

  • 2021. október 6.

Visszhang

A közelmúlt komoly politikai botránya volt a szaú­di rezsimet és a királyi családot tényfeltáró riportjaiban támadni merészelő újságíró, Dzsamál Hasogdzsi barbár lemészárlása Szaúd-Arábia isztambuli konzulátusán.

Ismeretes, hogy egyes nagyhatalmak, bármennyire bizonygatják az ellenkezőjét, olykor saját törvényeiket is áthágva iktatják ki – teszik tönkre, börtönzik be, likvidálják (jégcsákánnyal kezdve novicsokon át a drónig bármivel) – rendszerük ellenségeit. Ebben az esetben nemcsak a gyilkosság példátlan bestialitása (megfojtották, feldarabolták, elégették a konzulátusra csalt újságírót) keltett világméretű felháborodást (a török rendőrség felderített minden apró részletet), de az a tény is, hogy mindezt profi titkosszolgálati szakemberek és államukat képviselő diplomaták tették – konkrétan a legfőbb hatalmat (a király helyett) gyakorló koronaherceg parancsára. Akinek véres kezét, ilyen-olyan konferenciákon, világmegmentő tanácskozásokon azóta is zavartalanul szorongatja megannyi, az emberi jogokért kevésbé befolyásos országok esetében fennhangon aggódó államférfi. 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Münster egén

Több mint húsz év telt el azóta, hogy az HBO bemutatta Tom Hanks és Steven Spielberg háborús sorozatát, az elég szerencsétlen magyar fordításban Az elit alakulatként futó Band of Brotherst.