A Debreceni Egyetem az orosz üzlettel köszöntötte új hallgatóit

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 10.

Belpol

Beszédet mondott a paksi beruházásért felelős miniszter is.

Megadták a módját a Debreceni Egyetemen az évkezdésnek, ugyanis nem csak az intézmény rektora Szilvássy Zoltán mondott beszédet, hanem Süli János – aki korábban a Paski Atomerőmű vezérigazgatója volt, jelenleg pedig ennek bővítéséért felel – és Szabó Tünde az EMMI sportért felelős államtitkára is. Süli arról beszélt, hogy az országgal nem is történhetne jobb dolog, mint a paksi bővítés, a rektor pedig ehhez kapcsolódóan az orosz Roszatommal között üzlet gazdaságfejlesztő voltát hangsúlyozta. De az első helyezett nálunk Szabó kollegina lett a következő mondattal:

„a magyar jövőt azok a fiatalok jelentik, akik az adott történelmi pillanatban mernek szabadon gondolkodni, az új kihívásokra pedig választ találni”.

Valahogy mostanában a szabad gondolkodásról nem a Debreceni Egyetem ugrik be.

Aktuális lapszámunkban remek cikket közlünk a Debreceni Egyetemen kialakult helyzetről


Magyar Narancs - Archívum részletes

Az olasz egységre nem csak Triesztben szokás dühösnek lenni. Azon a Délen, amelyet az északi polgárság állandó nyűgként és teherként él meg, szintén sok kritikusa akad az egységes Olaszországnak. Az északolasz Beppe Grillo komikus 5 Csillag Mozgalma ezért a baloldali és jobboldali populizmus mellé a déli tartományokban a bourbonista, antigaribaldista populizmust is felvette a programjába.

Figyelmébe ajánljuk