Távozott a járóbeteg-ellátó éléről az érettségije miatt botrányba keveredett vezetője

Kis-Magyarország

Alig néhány nappal azt követően, hogy Végh László sümegi fideszes polgármester lemondott körzete kistérségi elnöki posztjáról, a hamis érettségije miatt botrányba keveredett élettársa távozott a térségi járóbeteg-ellátó éléről.

Ezzel Végh László élettársa, Szabó Krisztina egy nappal előzte meg azt a kistérségi ülést, amelyen Navracsics Tibor, a Fidesz helyi választókerületi elnöke indítványára napirendre tűzték volna, hogy vizsgálják ki a járóbeteg-ellátó központ vezetőjének az ügyét. Mint a Narancs.hu korábban megírta, kiderült, Szabó Krisztinának hamis az érettségi bizonyítványa, közokirat-hamisításért nyomozás folyt ellene, mindezek dacára a Sümegi Járóbeteg Szakellátó Központot vezette. Végh László ráadásul a Sümegi Többcélú Kistérségi Társulás elnökeként március elején 861 ezer forintról több mint 1,6 millió forintra emelte élettársa fizetését.

Végh László egyébként néhány nappal ezelőtt közölte, hogy szeptember 13-i hatállyal lemond a több mint húsz települést magában foglaló Sümegi Többcélú Kistérségi Társulás elnöki posztjáról. 

Lapunk az elmúlt időszakban többször foglalkozott azokkal a Sümegen történt botrányokkal, amelynek felderítésében a helyi ellenzék kulcsszerepet játszott. Így például Szabó Krisztina érettségi ügye mellett cikkeztünk arról, hogy pályázati szabálytalanságok miatt a sümegi önkormányzatnak jelentős összegeket kell visszafizetnie.  

A botránysorozattól nem függetlenül a Fidesz választókerületi elnököt váltott néhány hónapja. A politikai nagyágyúnak számító Navracsics Tibor váltotta Fenyvesi Zoltánt, aki a vállalhatatlan esetek ellenére kitartott Végh László mellett. 

(Címlapképünkön: Szabó Krisztina, Végh László és Fenyvesi Zoltán. Forrás: Végh László Facebook)

Kedves Olvasónk!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Ezt a rovatát vidéki újságírók írják szűkebb környezetük országosan is fontos eseményeiről. Életbevágónak tartjuk, hogy Magyarország lakói értesüljenek olyan helyi történetekről és véleményekről, amelyeket a kormányhatalom eltitkolni igyekszik.

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Nézzen be a magyarnarancs.hu-ra mindennap: itt ingyenesen megtalálja a nap legfontosabb híreit, és még sokkal többet! De a nyomtatott heti Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt. S ha tetszett, amit olvasott, kérjük, támogasson minket.

Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk