Lemondott egyik tisztségéről Sümeg fideszes polgármestere

Kis-Magyarország

A botrányairól elhíresült Végh László a Sümegi Többcélú Kistérségi Társulás elnöki pozíciójától vált meg.

Végh László, Sümeg fideszes polgármestere pénteken rövid levelet küldött a Sümegi Többcélú Kistérségi Társuláshoz tartozó mintegy húsz település polgármesterének. Ebben az utóbbi időben botrányairól elhíresült városvezető bejelenti, hogy szeptember 13-ával lemond a sümegi kistérségi szervezet vezetéséről, egyben kéri polgármestertársait döntése tudomásul vételére. Mindez az után történt, hogy Navracsics Tibor választókerületi elnök levelet küldött Véghnek, amelyben arra szólította fel, vizsgálja ki a térségi járóbeteg szakellátó központ vezetőjének ügyét. Mint arról a Narancs.hu többször is beszámolt, a járóbeteg szakellátó vezetője Végh László élettársa, Szabó Krisztina, akinek hamis az érettségi bizonyítványa.

Lapunk az elmúlt időszakban többször foglalkozott a Sümegen történt botránysorozattal, amelynek felderítésében a helyi ellenzék kulcsszerepet játszott. Így például írtunk Szabó Krisztina érettségi ügyéről, illetve arról is, hogy a járvány harmadik hulláma alatt, amikor egyszemélyben vezethette a Veszprém megyei kisvárost, Végh a kétszeresére emelte saját élettársa jövedelmét. Ugyancsak megírtuk: pályázati szabálytalanságok miatt a sümegi önkormányzatnak jelentős összegeket kell visszafizetnie.

Ettől a botránysorozattól nem függetlenül a Fidesz választókerületi elnököt váltott néhány hónapja. A politikai nagyágyúnak számító Navracsics Tibor volt igazságügyi, majd későbbi külügyminiszter, az Európai Bizottság korábbi biztosa váltotta Fenyvesi Zoltánt, aki a vállalhatatlan esetek ellenére kitartott Végh László mellett.

Mostani levelével valószínűleg Végh László a Navracsics által szorgalmazott vizsgálatnak ment elébe.

Kedves Olvasónk!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Ezt a rovatát vidéki újságírók írják szűkebb környezetük országosan is fontos eseményeiről. Életbevágónak tartjuk, hogy Magyarország lakói értesüljenek olyan helyi történetekről és véleményekről, amelyeket a kormányhatalom eltitkolni igyekszik.

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Nézzen be a magyarnarancs.hu-ra mindennap: itt ingyenesen megtalálja a nap legfontosabb híreit, és még sokkal többet! De a nyomtatott heti Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt. S ha tetszett, amit olvasott, kérjük, támogasson minket.

Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk