Ferenc pápa a Szépművészetiben fog találkozni Orbánnal

  • narancs.hu
  • 2021. július 21.

Belpol

Közzétették a pápa programját, a Hősök tere környékét nem fogja elhagyni. 

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus titkársága szerdán közzétette a kongresszus alkalmából Budapestre látogató Ferenc pápa programját.

Az MTI beszámolója szerint

  • szeptember 12-én reggel nyolc óra előtt érkezik meg a pápát szállító repülőgép a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, 
  • a hivatalos köszöntők után

a katolikus egyházfő találkozik Áder János köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel, majd a püspökökkel a Szépművészeti Múzeumban.

  • 10 órától Ferenc pápa fogadja a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának képviselőit és a zsidó közösségek képviselőit. A Szentatya mindkét rendezvényen beszédet mond.
  • A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséje 11 óra 30 perckor kezdődik a Hősök terén, amelyet Ferenc pápa celebrál.
  • A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 14.30-tól búcsúceremónia lesz, majd a katolikus egyházfő indul tovább Pozsonyba.
  • Háromnapos szlovákiai látogatásán egyházi és világi vezetőkkel, a roma és a zsidó közösség tagjaival találkozik. Ferenc pápa felkeresi Kassa és Eperjes városát, szeptember 15-én pedig szentmisét tart a sasvári (Sastín) pálos kegyhelyen.

Korábban a National Catholic Register egyházi újság arról írt, hogy Ferenc pápa nem akart találkozni Áderrel és Orbánnal, és hogy azt tervezte, hogy a reptérről egyenesen az esemény helyszínére, a Hősök terére megy, majd onnan a mise végeztével megy is tovább Pozsonyba. Sajtóhírek szerint nem csak az időszűke állt a dolog hátterében, hanem hogy a pápa nem ért egyet a kormány menekültpolitikájával. A beszámolók szerint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Erdő Péter bíboros komoly lobbitevékenységet folytattak, hogy a találkozó mégis létrejöjjön, végül a Magyar Püspöki Konferencia közölte, hogy létrejön a találkozó, csak az még szervezés alatt van

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk