Megint megtámadták az előválasztás rendszerét

  • narancs.hu
  • 2021. október 16.

Belpol

Emiatt este hét után külföldről lehetetlen volt, de itthon is nehézkesebbé vált az online szavazás.

Akik a határon túlról online próbáltak szavazni az előválasztáson szombaton délután, nem boldogultak, mert az informatikai rendszert az első fordulóhoz hasonlóan ismét támadás érte – írja a Telex.

Az online voksolással próbálkozókat levélben értesítette az aHang és az ELEVE támogatói csoport arról, hogy „az előválasztás szavazó rendszerét súlyos külföldi támadás érte, ezért jelenleg a szavazórendszer külföldről sajnos nem elérhető. Informatikusaink dolgoznak a támadás kivédésén, de sajnos nincs garancia arra, hogy a külföldről történő elérhetőség helyreáll-e a szavazás lezárásáig, ma 20:00 (CET) óráig.”

Este hét után belföldről is nehezebben ment az online szavazás. Sokára lehetett kapcsolatba kerülni a szavazóbiztosokkal, és ha sikerült, a videós bejelentkezés többször megszakadt. 

Az előválasztás informatikai rendszerét az első forduló első napján is megtámadták, erről jelentés készült, amelyből az derült ki, hogy jól ismert külföldi hálózatokról érkezett támadás – azt viszont nem lehetett bizonyítani, ki rendelte meg a beavatkozást. Az első forduló után az aHang kampányfőnökét erről is kérdeztük:

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk