Bodó Balázs

  • Bodó Balázs

Bodó Balázs cikkei

Hiba csúszott a másolásba

  • Bodó Balázs
A tiltakozás minden várakozást felülmúlt, ám a kormány nem csak ezért követett el hibát az új közteher tervével. Az internetadó sokkal kényesebb téma annál, mint ahogy azt Orbán Viktor elképzelte. Nála sokkal nagyobbaknak és erősebbeknek is beletört már a bicskájuk.

Rekviem egy kalózkönyvtárért

  • Bodó Balázs
A Megaupload pár héttel ezelőtti leállítása után újabb nagyvadat ejtett a nemzetközi tartalomipar. Ezúttal nagy, nemzetközi tudományos könyvkiadók koalíciója érte el, hogy a Gigapédia nevet viselő elektronikus kalózkönyvtár befejezze működését. A két kalózoldal hasonló okokból hasonló véget ért, de eltűnésük következményei nagyon is különböznek egymástól.

Rosszfiúk és rosszfiúk

  • Bodó Balázs
A Megaupload fájlküldő szolgáltatás tulajdonosai/üzemeltetői ellen lefolytatott razzia akár a legújabb James Bond-film egyik jelenete is lehetett volna. A főgonosz a Megaupload Összeesküvés főnöke, a csalás, bennfentes kereskedelem miatt többszörösen elítélt finn-német kettős állampolgárságú 38 éves glam-hacker: Kim Schmitz, aka Kim Tim Jim Vestor, vagy ahogy a legtöbben ismerik: Kim Dotcom.

Vége a szólásszabadságnak Amerikában?

  • Bodó Balázs
A cenzúra felé tesz egy nagy lépést az az amerikai törvényjavaslat, amely az internetes kalózkodás ellen lép fel. Egy jogsértő komment elhelyezéséért például rá lehetne bírni az adott online tartalmat közvetítő internetszolgáltatót, hogy az előfizetők számára tegye elérhetetlenné az egész honlapot.

Kövess minket: