Politika

Feltartóztathatatlanul

Joe Biden feladta az amerikai ellenállást az Oroszországból közvetlenül Németországba vezető tengeri gázvezetékkel, az Északi Áramlattal szemben. A németeknek tett engedmény egyben orosz siker. Az áldozat Ukrajna.

  • Sausic Attila (Berlin)
  • 2021.08.04 21:00

Mikor lesz utalás?

Az Európai Bizottság szeptember 30-ig tolta ki Magyarország helyreállítási tervének értékelési határidejét. Korrupcióellenes garanciákat várnak a magyar kormánytól, a tét 2500 milliárd forint.

A bázis hatalma

Donald Trump az elmúlt fél évben személyesen szinte alig van jelen az amerikai közéletben, mégis állandó tárgya a politikai vitáknak. Akár visszatér jelöltként 2024-ben, akár nem, politikája sokáig meghatározza a republikánusok irányvonalát – ez pedig nem biztató előjel az amerikai demokrácia állapotára nézve.

  • Tábor Áron
  • 2021.08.04 21:00

„A közeljövőben emelkedni fognak az energiaárak”

Az Európai Unió az eddigieknél határozottabban küzdene a klímaváltozás ellen, és drasztikusan csökkentené a karbonkibocsátást. Az is biztos, hogy a még mindig viszonylag alacsony energiaáraknak előbb-utóbb búcsút mondhatunk – erről is beszélt lapunknak a Klímastratégia 2050 Intézet ügyvezető igazgatója.

A kender gyümölcsei

A különösen kreatív alföldi régió az olajozás és a borpancsolás után – mellett – immár a kendertermesztésben is figyelemre méltó eseteket produkál. Ahogyan az említett két korábbi törvénytelen tevékenység, úgy manapság a kannabisz-előállítás is elérte már a politika ingerküszöbét.