Politika

A hűtlen barát

Hosszas rejtőzködés után az Egyesült Államokban érte a halál a román hírszerző szolgálat egykori vezetőjét. Pacepa sokáig a diktátor emberének számított, aztán meg árulónak, mások szemében pedig ő a nagy leleplező. Személyét és művét halálában is viták övezik – a Ceaușescu-rendszer legféltettebb titkait vihette sírba.

  • Parászka Boróka
  • 2021.02.24 21:00

Már nekik is sok volt

Felfüggeszti magyarországi tevékenységét a Frontex, az EU határvédelmi ügynöksége. A szerb–magyar határról távozó szervezet lehetőségei az utóbbi időben egyre bővülnek, működése ugyanakkor több kérdést is felvet.

Az otthonosság érzése

A következőkben érdekes kordokumentumot teszünk közzé, mely a baráti Lengyelország politikai mindennapjainak színes, fordulatos világába enged betekintést.
  • Bojtár B. Endre
  • 2021.02.24 21:00

Az örök áldozat

Leleplezést ígért Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő, majd eltűnt, és órák múltán egy szál alsónadrágban találtak rá. Egy hét után állt újra nyilvánosság elé. Eltűnéséről nem, csak a megkerüléséről beszélt, és arról, feljelenti a polgármestert, amiért gyógykezelésre szoruló embernek nevezte.

Akkor már inkább a Grünt

Elmérgesedett viták, lejáratási kísérletek, szexuális visszaélés vádja, feljelentések, kettészakadt rabbikar: belső harcok és külső támadások forgácsolják a legnagyobb magyar zsidó vallási szervezetet. Egyesek szerint a Mazsihisz léte forog kockán.