Vélemény

A sáp (2.)

A fenti címmel először a 2021. március 18-i számunkban, vagyis a koronavírus-járvány idején írtunk vezércikket a korrupciógyanús lélegeztetőgép- és vakcina-beszerzésekről. Mindkét esetben Kínával, illetve kínai termékek beszerzésére kötött üzletet a magyar állam, s mindkét esetben brutálisan túlárazott, a magyar adófizetőket súlyosan megkárosító üzletek voltak ezek.

A győzhetetlen papírrepülők

Szombat reggel felfoghatatlan döbbenetre ébredt az ország! Egy fotó jelent meg gyakorlatilag minden híroldalon, melytől minden békeszerető emberbe azonnal belehasított a páni rémület.

Hogy van mindig Lázár János?

Vajon bevitte-e az erdőbe a miniszterelnök Lázár Jánost, azt a fideszes politikust, aki nem csak nagy stratégaként gondolt magára, de az Orbán Viktor utáni világ lehetséges fideszes kormányfőjének is el tudta magát képzelni?

Cseresnyési László: Nyelv és neurózis

Ez a woke nem valami új dolog. Én például már negyven éve hallottam egy fekete diáktársamtól Minneapolisban a stay woke (éberen figyelj) kifejezést. Akkor persze a woke még csak az afroamerikai angol szava volt, és a feketék diszkriminációjával szembeni ellenállásra utalt.

Röpülünk a vízióval

Van, de legalábbis volt (és őszintén reméljük, hogy 2023-ban már tényleg múlt időben kell erről beszélni) az Orbán Viktor politikai ténykedését amúgy kritikusan szemlélők jó részében is valami makacs elszánás arra, hogy mindenáron megértsék és értelmes, sőt zseniális húzásként tételezzék Orbán akár legnagyobb ostobaságait, vagy kifejezetten ország- és nemzetellenes lépéseit is.

Hangszóró a habitus alatt

„Ilyenek a nők. Ha virágot kapnak turbékolnak. Ha a fejsze fokával kopogtatják a vállukat, akkor sikoltoznak. Nem olyan komplikált a női lélek. (…) Mindig, amikor egy ilyen asszony jön, akkor a kollégáknak elmondom, el kell vinni a fodrászhoz, aludja ki magát, szép ruhákat kell venni a turkálóban, és nagyon hamar megnyugszik, biztonságban érzi magát a nő. Kicsit sírdogál, de tényleg talpra áll…”

Felelőssége nincs

Anyák napján fehér ruhába öltözött nők vonultak a Várba, hogy virágokat helyezzenek el a Sándor-palota elé, így emlékeztetve a köztársasági elnököt a pár nappal korábbi rendőri atrocitásokra.