• MaNcs 17. évf. 28. sz. (2005. 07. 14.)

  Titokzokni

  Obskúrus kamerák

  2005 / 28
 • Irodalmi szószedet: A verscím

  Nem minden versnek van címe - és nem minden címnek van verse.

 • Mindenki egyetért

  A nagy Orbán-hadműveletben eddig a Fidesz a jobb: csapatai a kezdeti bizonytalanságot legyűrvén minden fronton átvették a kezdeményezést.

 • "Immáron sokadszor"

  Az Oktatási Minisztérium (OM) és a Hátrányos Helyzetű és Roma Gyermekek Integrációjáért Felelős Miniszteri Biztos Hivatala a minapában módosítani kívánta azt a szabályozást, amely a hátrányos helyzetű gyerekek integrációjának elősegítését hivatott szolgálni.

 • Jelmezes főpróba - Gyurcsány-Orbán - vita

  Gyurcsány párbajra hívta, Orbán végül kötélnek állt. A makroszámok tisztázása lett volna a cél, ehelyett pózolástól sem mentes, mérsékelten konstruktív adok-kapokot élvezhettünk csupán.

 • "Milyen károkat?" - John Nichols, Nagy-Britannia budapesti nagykövete

  Két hete Brüsszelben megbukott a 2007-2013-as periódusra szóló uniós költségvetés kereteinek elfogadása. (Ez az a közös zseb, ahonnan mi is annyi fejlesztési pénzt remélünk.) A brit kormányfő bejelentette: újra kell gondolni a büdzsé 40 százalékát kitevő agrártámogatásokat; ellenfelei, főként Chirac francia elnök viszont a briteknek járó visszatérítést akarta megfúrni.

 • A szenvedélyes európai - Mit akar Blair?

  Tony Blair brit miniszterelnök váratlanul, ám annál nagyobb elánnal veselkedett neki az Európai Unió átszabásának. Sokan drukkolnak neki, legalább titokban, még többen gyanakodnak: mit akarhat ez a fiú? Az országban, ahonnan most kiabál, Európát csak mint a "kontinenst" emlegetik, mint olyan valamit, ami máshol, a tengeren túl van.

 • Film

  Bosszúból jeles

  Christopher Nolan: Batman: kezdődik! (film)

 • A lóvágóhíd gépei mellett - Klimó Károly festőművész

  Az 1936-ban, Békéscsabán született művész 2005-ben vehette át a Herder-díjat. Az indoklás egy része szerint: "a hetvenes évek óta intenzíven dolgozott kultúra-közvetítőként a kelet-nyugati kapcsolatok ápolásán a kortárs képzőművészet terén".

 • Ki mutat orrot? - Allergia

  Elegem van. Megőrülök. Széttörök valamit. A fejemet. Levágom az orrom. Tizenegy növényre vagyok allergiás, és nem is kis mértékben. Ezenkívül egy picit a mogyoróra és a házi poratkára, de az már semmiség. Ja, és a fekete melltartóra.

 • cyberhírek

  cyberhírek

 • Etessük az MLSZ-t! - A kis csapatok pénzügyei

  Miközben Nyugat-Európában a labdarúgó-szövetségek igyekeznek bevételeikből (tv-jogdíjak, totó-pénzek, sőt a nagycsapatok nemzetközi szerepléséből származó jövedelem) támogatni a futball alsóházában az amatőröket, ad-dig Magyarországon tökéletesen ellentétes irányban folyik a pénz: jórészt a kiscsapatok fizetik a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hivatalnokainak és vezetőségének költségeit.

 • A családban marad

  Zwack Múzeum

  „Das ist ein Unikum!” – kiáltott fel állítólag II. József, midőn udvari orvosa biztatására felhajtott egy kupicával a gyanúsan sötétlő alkoholos főzetből.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...