A szovjet hadsereghez hasonlította Hernádi Zsolt a kormány különadóit

Belpol

Közölte, hogy a MOL-csoportnak az "egyáltalán nem támogató" feltételek mellett is sikerült helytállnia.

A MOL-csoportnak az "egyáltalán nem támogató" feltételek mellett is sikerült helytállnia, és bár pénzügyi teljesítménye tavaly elmaradt a 2022-es rekordévitől, operációs és stratégiai szempontból egyaránt jelentős eredményeket ért el – mondta a csoport elnök-vezérigazgatója a részvényesek közgyűlésén csütörtökön.

Hernádi Zsolt tájékoztatása szerint

a tervezettnél nagyobb, mintegy 568 milliárd forintos nyereséggel zárták a 2023-as évet.

Hernádi azt közölte, hogy sikerrel vették a szankciók okozta piaci nehézségeket, a feldolgozás és kereskedelem üzletágban tudtak termékeket gyártani és értékesíteni a régióban, jól haladnak a kőolajdiverzifikációs programjukkal, jelentős eredményeket értek el a kőolajbeszerzés rugalmasságában.

Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a MOL-csoport 2022-es és a 2023-as évben 3,1 milliárd dollárt fizetett be extra elvonásként különböző kasszákba, "ennyi ment ki a termelésből", miközben "megnövekedett versennyel kell szembenéznie".

A vezérigazgató hozzátette, hogy ezek az

"állami befolyások, az állami szabályozók kezdenek lassan már úgy alakulni, mint ahogy - még az én korosztályom emlékszik rá - az ideiglenesen Magyarországon tartózkodó szovjet hadsereg jelenléte alakult, vagyis a határidő egy darabig még hosszabbításra került, aztán már nem is beszéltünk arról, hogy ez lejár, és maradtak még vagy 40-50 évig."

A közgyűlés döntött mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről a 2023-as üzleti év alapján. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke az előző évivel megegyező 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot fizetnek részvényenként, az alap- és a rendkívüli osztalék így mintegy 250 forint részvényenként – határozott a közgyűlés.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk