• Könyv bár

  Milyen lehet A szürke ötven árnyalata menüben?

 • Hegedűs Dániel

  Inkább meg se szólalt volna

  Orbán Viktor Kazahsztánban

  Orbán Viktor figyelemre méltó szónok. A magyar belpolitika diszkurzív keretei között értelmezhető, konfliktuskerülőnek és diplomatikusnak semmiképp nem nevezhető beszédei előtt rendre értetlenül és döbbenten álltak az Európai Unió és az Egyesült Államok politikusai.

 • Amikor nincs magyarázat - A Germanwings-tragédia értelmezéseiről

  A Germanwings-gép utasait a halálba vezető Andreas Lubitzról nem találni olyan híradást a vezető európai lapokban, amelyben gyilkos cselekedetét ne kötnék a betegségéhez, rögtön a címadással. De miért is?

 • A szerk.

  Háború

  Mindig tudtuk, hogy csak az eleje tűnik viccesnek, a vége sírás lesz. A fordulópontot az M4-es ügye hozta el. Innentől megy igazán vérre az Orbán–Simicska-háború. Természetesen nem a küzdő felek vérére, hanem a mienkére.

 • Közeledik – 3 óra múlva új politikai helyzetet teremt Tapolca

  Órákon belül eldől, folytatódik-e a Fidesz választási zuhanórepülése. A részvétel alacsonyabb a tavalyinál és a veszpréminél is. Két rossz közül bejön-e a harmadik? Ezt írta A szerk.

 • Szomáliai terrorakció

  Rémálmok álmodói

  Borzalmas lehetett a támadás a garissai campus ellen, ahol végül 148 diák vesztette életét. A helyi emlékezet szerint hét egész órát kellett várni, mire megérkezett a fővárosból a helyszínre az erősítés, a hatóságok tagadják ezt, és sokkal rövidebb időről beszélnek.

 • Atomalku Iránnal

  Leszel-e a barátom?

  Barack Obama amerikai elnök történelminek nevezte a múlt heti keretmegállapodást Iránnal. A nukleáris program korlátozása akár véget is vethet az Egyesült Államok és Irán közötti hidegháborúnak – hacsak félre nem csúszik valami.

 • Időközi országgyűlési választás a tapolcai körzetben

  Előzésre készülnek

  Lasztovicza Jenő fideszes parlamenti képviselő halála miatt időközi választást tartanak Veszprém megye délnyugati körzetében vasárnap. Errefelé már az is meglepő, hogy a győzelemre hárman is esélyesek.

 • Több lábon állni – Uzsoravád a közmunkás Fidesz-barát képviselő ellen

  Részt vett a helyi Fidesz tavalyi kampányában a Tarnaleleszen uzsoragyanúba keveredett önkormányzati képviselő, aki ráadásul közmunkát is kap az önkormányzattól úgy, hogy egy szobrokkal díszített hatalmas házban él, és luxusautóval közlekedik.

 • „Lesz helyettük más” - L. Simon László a budai Várról

  A Miniszterelnökség államtitkárának nem tetszik a múzeumi negyed, és inkább a Várban hagyná a Nemzeti Galériát, de nem ott, ahol most van; a köztársasági elnököt pedig az egykori Munkásmozgalmi Múzeumba költöztetné.

 • Brutális versenyhivatali bírság az Auchannak

  Akciózni tilos

  Milliárdos büntetést kaptak az Auchan hipermarketek a Gazdasági Versenyhivataltól. A határozat és az idevágó jogi szabályozás vitatható, a döntés aligha kedvez az áruházak közötti versenynek.

 • mi a kotta?

  Apák és fiúk

 • Lemez

  Scuba: Claustrophobia

 • Lemez

  Marina And The Diamonds: Froot

 • Interjú

  „Bowie mindig újra előjön”

  Poniklo Imre – Amber Smith

  Modern címmel új lemezt jelentet meg a napokban a magyar indie rock veteránja, az Amber Smith. Ennek apropóján a zenekarvezetőt kérdeztük személyi változásokról, new wave-ről és szuperhősökről.

 • Lemez

  World music: régi

  kedvenceink közül többen is a felszínre kerülnek 2015 első nagy durranásai kapcsán, de akik vadonatúj hangokra vágynak, azok is megkapják a magukét.

 • Opera

  Géppisztolyt a kézbe

  Verdi: Aida

  Az operaházban épp Eperjes Károly János passió-szcenírozása zajlik, miközben az Erkelben Mohácsi-premiert tartanak: lehetne-e ennél szemléletesebben érzékeltetni az Opera jelenének már-már népfrontos jellegű rendezőválasztási gyakorlatát?

 • Kiállítás

  A dialektika szépsége

  Schmal Károly kiállítása

  Schmal Károly újabb munkáinak láttán nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy közvetve vagy közvetlenül egyfajta „kegyelemben fogant” idea emanációi, de legalábbis olybá tűnnek, mintha a 17. századi nagy német misztikus, Jakob Böhme Szent sóvárgás című alapvetésének néhány passzusát materializálnák és illusztrálnák.

 • Színház

  Hatás alatt

  Más nem történt; Újvilág

  Flórián, a diákjait szexuálisan kihasználó tanár színházilag talán lehetne keményebb, démonibb.

 • Interjú

  „Megdöntjük-e Kreón hatalmát?”

  Pass Andrea író, rendező

  Jobbikosokról, gyerekmolesztálásról, oktatáspolitikáról is csinált már darabot fiataloknak. Fábián Gáborral közösen viszik tovább, ami a Szputnyikból megmaradt: a nevelési színházzal foglalkozó Mentőcsónak Egységet.

 • Állomásról állomásra LII.

  Külvárosi helyettes

  Kelenföld

  Amíg zárva volt a Déli, budai főpályaudvarrá lépett elő. Nem ezt akarták száz éve? Akkor mi a baj?

 • Elárul az ajkunk - Mi az a herpesz?

  Egész családjuk élősködik rajtunk, nem csak azok, akik miatt néha takarni kell a szánkat. Kezelni lehet, végleg megszabadulni tőle aligha.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...