- gv -

  • - gv -

- gv - cikkei

Kormányfőjelöltet keres az MSZP: Kocog és kidob

  • - gv -
Medgyessy Péter nem új jelölt a posztra; őt már a tavalyi Kovács-Németh párosmérkőzés napjaiban is emlegették mint nevető harmadikat. A párt vezetői szerint ha a pártelnök - no meg Horn Gyula - is a volt pénzügyér mögé áll, akkor a magyarok Istene sem menti meg attól, hogy a szocialisták őt nevezzék meg kormányfőjelöltüknek. Azt, hogy mindez miért épp mostanság lett oly sürgető, többen úgy magyarázzák: a pártnak végre tennie kell valamit, s nem kizárólag a közvélemény-kutatások számukra vészjósló eredményei ellen, hanem csak úgy, a cselekvés kedvéért is.

Szakszervezeti tüntetés a Hősök terén: Összejöttek, szórakoztak

  • - gv -
- lapzártánk utáni - módosítása ellen szerveztek. Felbukkant Tamás Gáspár Miklós volt SZDSZ-es politikus, Nagy Sándor, az MSZP frakcióvezetője és Kiss Péter, a szocialisták Baloldali Tömörülés elnevezésű platformjának vezetője is. Alighanem mindannyian tudták: amit módosítani akar a parlamenti többség, azt módosítja is.

Németh Miklós és az MSZP: Taccs

  • - gv -
Egy korábbi elnökségi döntés értelmében kéttagú küldöttség látogatta meg két héttel ezelőtt Németh Miklós volt miniszterelnököt. Szili Katalin elnökhelyettes és Jánosi György választmányi elnök, bármennyire is tagadták a szocialisták a fogadóóra előtt megjelent, a majdani találkozó tényét rögzítő lapértesüléseket, végül elment az exkormányfőhöz, s több órán át próbálta integrálni a jelenlegi irányítótestülettel együttműködni képtelennek tűnő Némethet. A szocialisták több vezetője szerint Németh Miklós nem volt hajlandó indokolni a visszavonulást sejtető döntést, mindössze annyit hajtogatott: "Értsétek meg, nem akarok formális módon részt venni a munkában."

Kövess minket: