Bodor Ádám

  • Bodor Ádám

Bodor Ádám cikkei

Mire elég 2000 kilométer?

  • Bodor Ádám
Szinte mindenkinek vannak személyes emlékei róla. Számomra például egy szovjet Skolnyik, később egy félverseny Favorit volt az egyéni mobilitás első eszköze. Élveztem a szabadságot, a függetlenséget, a sebességet, a felfedezést. Ez az érzés soha nem múlt el, de nem vált mindennapjaim részévé sem: nem jártam bringával suliba, munkába, a kerékpár csak mint sport- és turisztikai eszköz volt az életem része egészen 25 éves koromig.

Újjáépítés átányon: A falat a másik kapja

  • Bodor Ádám
Augusztus elején úgy tűnt, hogy a nyári árvízkatasztrófa egyik legtöbbet szenvedett települése, a Heves megyei Átány az újjáépítés szimbólumává válik, mivel itt adták át meghitt ünnepség keretében a gyártó által ajándékozott első "árvíz- és földrengésbiztos" típusházat. Azóta eltelt egy hónap, a házba nem költözött be senki, az újjáépítés pedig inkább csak alakulgat

Forinthamisítás

  • Bodor Ádám
1946, a forint bevezetése óta nem készült olyan hamisítvány, amely akár csak elemi szinten is képes lett volna lázba hozni az országot. A forinthamisítás kriminalisztikai hordereje megrekedt a házi feladatként forintot rajzoltató rajztanárok és váratlan, átütô tehetségként debütáló apukák szintjén. Talán a magyar iskolarendszer fonákságaira nézve is megszégyenítô, hogy a hamisítványok száma megmaradt az évi egy-két darab százforintos szintjén.

Kövess minket: