Fiedler Ágnes

  • Fiedler Ágnes

Fiedler Ágnes cikkei

Kutyapiszok Budapesten: Tisztulási folyamat

  • Fiedler Ágnes
Szemlátomást kevesebb lett Budapesten a kutyapiszok, legalábbis a belső kerületekben. A Fővárosi Önkormányzat évek óta tartó erőfeszítései eredményének tudja be a javulást, ám a különböző akciókról a kutyások nagy része nem szerez tudomást - így csak az az örvendetes konklúzió marad, hogy a gazdik szemlélete is változott.

Sok hulladék, sok pénz: Szemetesnek áll a világ

  • Fiedler Ágnes
Egyre elkeseredettebb harc folyik másfél millió köbméter hulladékért - és még inkább ellene - Pest megye kistelepülései közt. A korszerű lerakó építését sürgősen meg kellene kezdeni, de két elutasító népszavazás és a sorozatos malőrök miatt kútba eshet az egész projekt a többmilliárdos uniós támogatással együtt.

Kiskorú elkövetők: Büntethetetlen előélet

  • Fiedler Ágnes
Nem tudnak érdemben segíteni a bűnelkövető kiskorúakon az egyfajta gyerekbörtönként funkcionáló speciális gyermekotthonok - vélik szakemberek. A nehezen kezelhető, deviáns gyerekekkel foglalkozó speciális otthonok nem felelnek meg semmilyen törvényi előírásnak, a nevelők már azt is eredménynek tekintik, ha legalább ottléte alatt nem keveredik újabb bűncselekményekbe a gyerek.

Terv a hazai atomhulladék tárolására: Paksi hapsik

  • Fiedler Ágnes
Bátaapáti a közvélemény-kutatók ideális terepe lehetne: mindenkinek van véleménye, és mindenki tudja, miről beszél. Legalábbis amikor a falu határába épülő atomhulladék-tárolóról van szó. Kisgyerekes anyuka, kocsmáros és helyi vállalkozó egyaránt úgy gondolja: a falunak a mű csak a hasznára válna, még a sugárzással kapcsolatos aggodalmak sem idegesítik túlzottan a település lakót. Úgy vélik, a paksi erőmű önmagában nagyobb veszélyt jelentett már eddig is a körzetére, mint amekkorát a tároló fog: sokkal többet ez sem árthat, akkor meg miért ne épülhetne, ha ezzel a falu is fejlődik.

Kövess minket: