Király László György

  • Király László György

Király László György cikkei

Okosok és ügyesek

  • Király László György
„That makes me smart” (Emiatt vagyok okos) – így vágott vissza Donald Trump az amerikai elnökjelöltek televíziós vitájában, amikor Hillary Clinton a személyi jövedelemadó rendszeres elbliccelését hányta a szemére. Hogyan tehette meg, és mi lesz a következménye?

Papírgyűjtés Panamában

  • Király László György
A Panama-akták napvilágra kerülésével újra a figyelem középpontjába kerültek az offshore cégek. A Mossack Fonseca ügyvédi iroda által alapított vállalatok tulajdonosai vagy a hozzájuk köthető személyek között számos ismert név is felbukkant, köztük jelentős politikai potentátoké. Azóta sokan magyarázkodnak, az izlandi miniszterelnök lemondott, és David Cameront is erősen támadják. De miért? Törvénytelen dolog lenne külföldi céget tulajdonolni? Nem, nem az. Akkor tulajdonképpen miért is a pánik a nyilvánosságra került nevek miatt?

Leállítani a körhintát

  • Király László György
A becslések szerint körülbelül évi 50 milliárd euró veszteséget okoznak a határokon átnyúló áfacsalások az Európai Unió tagországainak. E szám nagyságának érzékeltetéséhez gondoljunk például arra, hogy az EU 2014 és 2020 között, tehát hat év alatt ennek az összegnek majd’ a felét költi el a nagy transzeurópai közlekedési hálózatok fejlesztésére.

Kövess minket: