Tamási Paula

  • Tamási Paula

Tamási Paula cikkei

Minél messzebb, annál jobb

  • Tamási Paula
Martonyi János az O Globo című brazil lapon keresztül üzent haza: a dél-amerikai országgal kialakítandó partneri viszonyunk szilárd biztosíték lesz arra, hogy gazdaságunk átvészelje az unió, illetve Európa válságát. A külügyminiszteri látogatás logikus folytatása azoknak az erőfeszítéseknek, amelyekkel a kormány igyekszik pótolni az elszalasztott lehetőségeket. Ha már az unió hátat fordított neki, ha az Egyesült Államok látványosan hülyét csinált belőle, ha a közelben senki nem akar már magyar hivatalossággal szóba állni, akkor legalább a feltörekvő harmadik világgal ne szakadjon meg a baráti eszmecsere.

Leba

  • Tamási Paula
A hazai média nagy figyelemmel kísérte Orbán Viktor és Eleni Tsakopoulos Kounalakis budapesti amerikai nagykövet legutóbbi találkozását, ám a fölfokozott várakozást semmitmondó kommünikék hűtötték. Pedig a sugalltakkal ellentétben a felek nem csak kellemes dolgokról csevegtek.

Ki lehet Martonyi János utóda? - Külügyes könyöklés

  • Tamási Paula
Martonyi János külügyminiszter londoni tartózkodása idején cáfolta, hogy távozna posztjáról a magyar uniós elnökség lejárta után, és hasonló tartalmú nyilatkozatot tett közzé a minisztérium is. Mindeközben diplomatáink kaptak egy hivatalos kommunikációs javaslatot, hogy mit mondjanak, ha olyan provokatív kérdéseket tennének fel nekik, mint például "Mit tud Budapest felmutatni az uniós elnökség eredményeként?".

Kövess minket: