• MaNcs 18. évf. 25. sz. (2006. 06. 22.)

  Bizony, tar és kamu - A magyarországi erdők jövőjéről

  Az elmúlt hetekben a hivatalos erdőgazdálkodás szereplői és a zöld szervezetek közötti vad csörték zajai szüremlettek elő a máskor a nyilvánosság felé oly fegyelmezetten záró erdésztársadalom háza tájáról.

  2006 / 25
 • Fényerősség - Az illuminátusok rendje

  Mióta a nyugati tömegkultúra oly vigasztalanul leélte a maffia-, a CIA- meg a KGB-tematikát, a közönség érdeklődése mindinkább az enigmákba burkolózó társaságok felé fordult. Ez a heveny kíváncsiság, amelynek legfőbb élesztője és kielégítője egyaránt a lektűrfejedelem, Dan Brown, olyan szervezetek tevékenységét vizslatja, mint az Opus Dei, a szabadkőművesség vagy az illuminátusok rendje.

 • Minden cseppje kincs - Miskolci vízügyek

  Háromezer megbetegedés, kétszáz ember kórházban, egy rendőrségi vizsgálat - ez a miskolci ivóvízszennyezés mérlege. A város vízhálózata korszerűsítésre szorul, ám az önkormányzat leállítja a privatizációt.

 • Mindent vissza! - Az "Új egyensúly" programja alulnézetből

  Gyurcsány Ferenc totális megszorító programja - amelyet marketingokokból leginkább kiigazítás-nak nevez a kormány - azonkívül, hogy egyesektől sokat, másoktól pedig még többet vesz el, igazából nem állítja helyre az államháztartás egyensúlyát.

 • "Mindenkivel jóban vagyok" - Cselovszki Zoltán portréja

  Építész végzettségű, ismeri a fővárosi szabályozási terveket, van közigazgatási tapasztalata, fejlesztési koncepciója, és mindkét politikai oldalon tárgyalóképes - Cselovszki Zoltán, a Fidesz Új Budapest Központjának vezetője szerint minden adott ahhoz, hogy ő legyen Budapest új főépítésze.

 • "A támogatásokat elválasztják a termeléstől" - Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter

  Az elkövetkező években alapjaiban változik meg az uniós agrártámogatások rendszere, ám erről alig pár sorban vesz tudomást a kormányprogram idevágó fejezete. A vidékfejlesztés új lehetőségeiről, a bizonyos mértékig speciális magyar helyzetről és a szűk tagállami mozgástérről nyilatkozott lapunknak a szaktárca vezetője.

 • A jövő szeme - Illés György (1914-2006)

  "A szakmai továbbképzés terén értünk el sikereket, de a producerek, produkciók fizetési fegyelme nem megfelelő. A szerződések feltételei nem mindig teljesülnek. És a szakmai képzettség megbecsü-lése, főleg a televíziók esetében, sok tekintetben hiányos.

 • Képzelet és kétely - Ligeti György (1923-2006)

  Egy-két évvel ezelőtt nyíltszívű és nyitott szellemű, érettségi előtt álló diákok zenetörténet óráján lejátszottam Ligeti Atmosphéres (1961) című zenekari darabját. Azt a darabot tehát, melynek említése az elmúlt másfél hét egyetlen külföldi és hazai Ligeti-nekrológjából sem hiányozhatott.

 • Csúszó leértékelés - A pécsi kulturális főváros projekt

  Pécs kulturális főtanácsadójának, a győztes európai kulturális pályázat egyik fő alakjának két héttel ezelőtti lemondását nehéz elvonatkoztatni attól, hogy a városvezetés nagy buzgalommal formálja saját képére az Európa Kulturális Fővárosa programot.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...