Őrizetbe vették a Deák téren aláírást gyűjtő aktivistákra rátámadó férfit

  • narancs.hu
  • 2024. április 26.

Bűn

Garázdaság gyanújával hallgatta ki, a rendőrség szerint nem szervezett támadás történt.

Garázdaság gyanújával hallgatta ki a rendőrség azt a férfit, aki csütörtökön a budapesti Deák téren agresszívan lépett fel aktivisták ellen egy aláírásgyűjtő sátornál. A férfi elmeorvosi vizsgálata is indokolt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője sajtótájékoztatón pénteken.

Csécsi Soma elmondta, csütörtökön érkezett bejelntés a rendőrségre, hogy Budapesten, a Deák téren aktivistákat ért atrocitás, egy férfi agresszívan lépett fel ellenük, és „meg is rángatta” őket. A szóvivő közölte:

a rendőrök elfogták a férfit és előállították, azonban erős ittassága miatt gyanúsítottként csak órákkal később tudták kihallgatni.

Ahogy arról a Demokratikus Koalíció közleménye alapján csütörtökön mi is beszámoltunk, Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltre és a közös DK-MSZP-Párbeszéd fővárosi listához aláírásokat gyűjtő budapesti választási standokat támadtak meg ismeretlenek, három helyszínen –a Blaha Lujza téren, a Deák téren és Békásmegyeren – szinte egy időben. A DK és a Párbeszéd „összehangolt támadásra” gyanakszik, elmondásuk szerint több aláírásgyűjtő aktivistájuk is megsérült.

A rendőrség szóvivő a pénteki sajtótájékoztatón arról beszélt, csütörtökön bejelentés érkezett arról is, hogy Békásmegyeren a Heltai téren „többen italoznak, hangosan mulatoznak, zavarják a nyugalmat.” A rendőrség kamerafelvételek elemzésével vizsgálja, hogy történt-e garázdaság, ugyankkor hangsúlyozta: a két eset nem mutat összefüggést, ezért kijelentette, hogy szervezett támadás aláírásgyűjtő aktivisták ellen nem történt. Az MTI értesülései szerint a Blaha Lujza téren nem történt harmadik eset, a helyszínt az azt bejelentő személy összetévesztette a Deák térrel.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.