• Kultúrházak és közművelődés 2.

  Közmunkások a kultúrban

  A létező szocializmus retorikáját idéző szólamok mögött a kulturális államtitkárság legértelmesebb gondolatai rejtőznek. Átfogó cikkünk második részében Németh Szilárd csepeli kiskirálysága és a baloldali XIII.

 • Bezárt a Jégbüfé

  Ezt ettük

  Hatvanhárom évet, számolhatatlan krémest és fagylaltgombócot maga után hagyva halt el a létező szocializmus utolsó belvárosi mutatványa.

 • Romkocsmából bulinegyed

  Az italozás Mekkája

  Kocsmák százai, szórakozó tízezrek, ilyen ma a Belső-Erzsébetváros. Az elmúlt évtized példátlan sikertörténete – közelről.

 • Interjú

  „Egy kritikus küszöbhöz közelítve”

  Oborny Beáta elméleti biológus, ökológus

  Úttörő jelentőségű, interdiszciplináris kutatások segítenek megérteni, hogyan válaszolnak a növénytársulások az őket ért hirtelen változásokra, miként terjednek el az inváziós fajok, és meddig őrizhető meg az ökológiai egyensúly – erről beszélt nekünk a hosszú távú folyamatokat modellező biológus.

 • A szerk.

  Szegény Petrás Mária

  Valami nagy-nagy koncertet kéne rakni, egyből egy egész hangversenyt.

 • A szerk.: A 71 halott politikája

  Lett volna megoldás. A kormány megtehette volna, hogy elkezd beszélni: itthon, az ország polgárainak, és Brüsszelben, az unió hivatalnokainak. Vagy a német kormánynak. És felkészül.

 • „Demokratizálódás a rendszer keretein belül”

  Kusai Sándor diplomata, volt pekingi nagykövet Kína átalakulásáról

  Augusztusban kisebb tőzsdepánikot okozott a világban a kínai tőzsde mélyrepülése és a jüan váratlan leértékelése, voltak, akik egy újabb válság kezdetét olvasták ki a jelekből. Interjúalanyunk nem tart ettől – még ha a kínai gazdaság, s vele a politika, átalakulóban is van.

 • Közös kockázat

  Allan Krasnik, az Európai Közegészségügyi Társaság szekcióelnöke a menekültkrízisről

  Turisták inkább behurcolhatnak veszélyes járványokat, mint menekültek, ám ez nem azt jelenti, hogy a menekültkrízis ne járna egészségügyi kockázattal. Ha nem vigyázunk, borzasztó egészségi állapotú, és ezért munkaképtelen, elégedetlen emberek tömege jelenhet meg Európában.

 • tévéSmaci

  Tyúkcipő

 • Rádió

  Magányszám

  Szórakoztató társadalomtudomány a Klubrádióban

  Nem könnyű megmondani, hogy melyik ámulat az erősebb a Klubrádión futó Professzor Paprika és a bonyolult dolgok című műsor hallgatása közben.

 • Köztér

  Hervé Loránth Ervin: Repost

 • Kiállítás

  Kéjlátvány

  Újratervezés/Re-Planning – Válogatás az Antal–Lusztig-gyűjteményből

  A legnagyobb – és a magyar művészettörténet-írás szempontjából megkerülhetetlen – anyaggal rendelkező műgyűjtő, Antal Péter, a debreceni Modem és a Déri Múzeum az elmúlt hónapokban borús-felhős hírekben angazsálódtak.

Legfrissebb Narancs

Akadozik a szemétszállítás
Káosz és kosz
Radnóti András írása
Ukrajna és a magyar külpolitika
Interjúk
Gőz László, Simon Márton, Zurbó Dorottya
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...