Bokros Lajos és Fekete-Győr: tovább bonyolódik az ellenzék helyzete
bokros.jpg

Bokros Lajos és Fekete-Győr: tovább bonyolódik az ellenzék helyzete

  • narancs.hu
  • 2018. február 20.

Belpol

A Moma indul a választásokon,a Momentum hajlandó visszalépni, ha.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a Hír Tv vendége volt ma reggel. Fekete-Győr azt mondta, még nem dőlt el, hogy visszalépnek-e más jelölt javára. A visszalépéshez három feltételnek kell teljesülnie egyszerre. Egyrészt hiteles-e az ellenzéki jelölt aki javára visszalépne a momentumos, másrészt van-e matematikai esélye legyőzni a fideszes jelöltet, harmadrészt a kölcsönösség alapján a többi ellenzéki párt is kész-e megtenni ugyanezt a lépést.

A hitelességre a jelölt múltjából következtetnek a Momentumnál: a jelölt megtett-e mindent egy közösségért, lopott-e pénzt, csalt-e, hazudott-e, vagy nem. A budapesti 5. kerületben Fekete-Győr Juhász Péterrel, az Együtt elnökével szemben indulna. Juhász ugyan hiteles politikus Fekete-Győr szerint, de nem biztos hogy képes legyőzni a Fidesz jelöltjét, ahogy az is kérdéses, az Együtt máshol visszalépne-e a Momentum javára.

Biztosan indul viszont a választásokon Bokros Lajos és pártja a Modern Magyarország Mozgalom, írja a hvg.hu. A Moma több mint 30 körzetben állít egyéni jelöltet, köztük több olyanban is, ahol ez a baloldali jelölteknek nagyon kellemetlen lehet. Maga Bokros Lajos a fővárosi 7. kerületben indulna. Itt négy évvel ezelőtt a DK-s Oláh Lajos nyert. A XIII. kerületben is indítana saját jelöltet a párt, pedig a baloldali fellegvárnak számító körzetben négy éve a szocialista Hiszékeny Dezső nyert. Újpesten is lenne jelöltje a Momának, itt az MSZP-DK megállapodás értelmében Varju László indul (emiatt a négy évvel ezelőtti győztes, a szocialista Horváth Imre kilépett a pártból, és függetlenként próbálkozik). A szegedi MSZP-s győztes Szabó Sándorral szemben Szabó Zsolt Sándort indítja a Moma, de ráindulnak az LMP elnökeinek körzeteire is Budakeszin és Szekeszárdon.

A Moma négy évvel ezelőtt hivatalosan nem indult a választásokon, ezért ha nem akarják, hogy megszűnjön a párt, 2018-at nem hagyhatják ki.

Figyelmébe ajánljuk