Bajnai Marcell

  • Bajnai Marcell

    Újságíró

    Szolnokon érettségizett, majd az ELTE BTK magyar szakán szerzett diplomát. 2022 tavaszán gyakornokként kezdett dolgozni a Magyar Narancsnál. Legszívesebben irodalomról ír, de közéleti témákkal is egyre gyakrabban foglalkozik.

Bajnai Marcell cikkei

„A létezés megannyi lehetősége”

Elsa Parra és Johanna Benaïnous tíz éve dolgoznak együtt. Mindketten fényképészek és modellek egyszerre, történeteik alkotói és szereplői. Képeiken különböző figurák bőrébe bújva mesélnek női sorsról, identitásról és közösségekről. Az alkotópáros egyik felével budapesti kiállításuk apropóján beszélgettünk.

 

Szólj, ha kell egy barát

A kortárs skandináv gyerekverseket tartalmazó kötet a műfaj 16 képviselőjének költeményeiből válogat Dániától Svédországon és Norvégián át egészen Izlandig és a Feröer-szigetekig.

„Nem panaszkodnánk, ha néhány év múlva az állami díjak alternatívájaként emlegetnék a Bertók-díjat”

Idén decemberben harmadik alkalommal adták át a Bertók László Költészeti Díjat. A független irodalmi díjak jelentőségéről és a költő pécsi, illetve országos emlékezetéről is beszélgettünk Bertók Attilával, a költő fiával, a díj egyik alapítójával és Mohácsi Balázzsal, Bertók László irodalmi hagyatékának gondozójával, a Jelenkor folyóirat szerkesztőjével.

Városvarázs

A főváros egyesítésének 150. évfordulójára időzített, 23 kortárs szerző bevonásával készült komplex közösségi alkotás kísérlet a város elmúlt másfél évszázadának elbeszélésére.

Kövess minket: