Felcsuti Balázs

  • Felcsuti Balázs

Felcsuti Balázs cikkei

Nem zörög tovább

  • Felcsuti Balázs
Május 9-én délután James Comey FBI-igazgató éppen előadást tartott a „cég” ügynökeinek Los Angelesben, amikor felpillantott az előadóteremben lévő televízióra, és a Breaking News felirat alatt azt látta, hogy Donald Trump elnök azonnali hatállyal felmentette őt a pozíciójából. Comey először azt hitte, valami rossz tréfa áldozata lett. De nem.

A csapdába ejtett demokrácia

  • Felcsuti Balázs
„Amerika kormányzata nem demokratikus, még csak köszönő vi­szonyban sincs azzal. A képviseleti demokrácia súlyos erodálódása mára gyakorlatilag kormányoz­hatatlanná tette az országot. Beléptünk a vétókrácia korszakába.” (Lawrence Lessig amerikai elnökjelölt, a Harvard Egyetem jogi professzora)

W, avagy egyik lábáról a másikra

Az amerikai költségvetésideficitkorlátról a 24. órában létrejött megállapodást követően a Standard & Poor's, a három nagy hitelminősítő egyike egy teljes fokozattal, AA+-ra minősítette le az Egyesült Államok államadósságát. Az amerikai cég, ami kapott hideget is, meleget is Amerikában és az országon kívül, indoklásában alapvetően az államadósság csökkentése körüli politikai bizonytalanságot említette, amiért szerinte a következő években nem garantált a GDP-arányos államadósság további növekedésének megállítása.

Kövess minket: