Gábor György

  • Gábor György

Gábor György cikkei

Isten országa és az ország istene

  • Gábor György
Erős érzelmeket váltott ki a minap Orbán Gáspár, aki harmadmagával a szélesebb nyilvánosság előtt vallott hitéről, Isten megtapasztalásának élményéről, s az érdeklődőket egy Felház nevű felekezetközi keresztény gyülekezet rendezvényére invitálta.

Orbán apokrif evangéliuma

  • Gábor György
Vajon Orbán Viktor politikai és emberi cinizmusának, jól felfogott (vagy annak vélt) ideológiai PR-szempontjainak tükröződését kell-e látnunk elhatalmasodó, egyre markánsabb és egyre nyíltabban vállalt és hangoztatott vallási orientálódásában, avagy az ellenzék vezére tényleg és őszintén megtért volna?

Innen is, onnan is - Hajdu András: Romák (fotókiállítás)

  • Gábor György
Jonathan Swift jött rá elsőként, hogy nem mindegy, távcsövünk mely végéről szemléljük világunkat. Innen nézve közönségesek vagyunk, nevetségesek, kicsinyesek, jelentéktelenek, pitiánerek (legyen hát országunk neve Lilliput), amonnan nézve félelmetesek, ijesztőek, fenyegetőek, rémisztőek, veszedelmesek (legyen hát országunk neve Brobdingnagg, az Óriások földje).

Civil szféra: sátras utánfutók

  • Gábor György
A Sziget intézményesült sajátosságainak egyike a civil és állami közszolgálati szervezetek koncentrált jelenléte. A Civil Falu és a Civilsziget már kezdetekkor sem csupán díszfolt volt a szigetelők poszthippi tarisznyáján, a közvetített viselkedésforma - az öntudatos, érdeklődő, toleráns szigetlakó, aki aktívan részt vesz környezete jövőjének alakításában - pedig már-már emblematikussá vált.

Kövess minket: