Kobza Miklós

  • Kobza Miklós

Kobza Miklós cikkei

Gyõztes bukás a HÖOK-ban: Egri csillagok

  • Kobza Miklós
Az idei tisztújító közgyûlés az egri Eszterházy Károly Fõiskola dísztermében zajlott. A szombati elnökválasztást Ekler Gergely megnyerte - és abban a pillanatban meg is bukott.

Tisztújítás előtt a HÖOK: Mint a nagyok

  • Kobza Miklós
November 4-7. között tartja tisztújító gyűlését a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája. A főleg az egyházi iskolák küldötteinek támogatásával megválasztott jelenlegi elnök nem indul újra. Kérdés, hogy - jó néhány ciklus után - befut-e idén a nagy állami egyetemek jelöltje vagy a sok kicsi akarat érvényesül megint.

Indul a Vásárhelyi-terv: Zabla a Tiszára

  • Kobza Miklós
Az elmúlt évek nagy tiszai árvizei miatt halaszthatatlanná vált a közel egymilliós Tisza menti lakosság védelme. Még az Orbán-kormány fogadta el azt a koncepciót, amelyet - apró változtatásokkal - az új adminisztráció is átvett. A Tisza XIX. századi megszelídítőjéről, Vásárhelyi Pálról elnevezett szabályozási koncepciót lassan elkezdik megvalósítani: június elsejétől közmunkaprogram keretében megindulnak az első ütemterv munkálatai. Igaz, közben olyan gondok is fölmerültek, melyekre korábban senki nem számított.

Kövess minket: