Pásztor Zoltán

  • Pásztor Zoltán

Pásztor Zoltán cikkei

Nagy Sándor lemondása: Alvezéráldozat

  • Pásztor Zoltán
A Postabanktól kedvezményesen felvett hitel okozta botrány miatt a múlt héten lemondott posztjairól a szocialista Nagy Sándor és Csiha Judit. Több pártbéli úgy vélekedett, a két politikus ártott az MSZP-nek, ezért kellett távozniuk. Mások szerint Nagy Sándort, az MSZP egyik lehetséges köztársaságielnök-jelöltjét a Fidesz csinálta ki, kilőve ezzel egy olyan ellenfelet, akitől joggal tarthatott.

A Legfelsőbb Bíróság a vasutassztrájkról: Szív a MáV

  • Pásztor Zoltán
A Legfelsőbb Bíróság (LB) minapi ítélete szerint jogszerű volt a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által szervezett januári vasutassztrájk. A Fővárosi Munkaügyi Bíróság és a Fővárosi Bíróság korábban ezzel éppen ellenkező tartalmú döntést hozott. Gaskó István, a győztes szakszervezet elnöke továbbra is ragaszkodik a 21 százalékos béremeléshez. Szerinte nehéz lesz viszont megegyezni a másik két vasutas-szakszervezettel, mert azokat a MÁV mintegy 115 millió forinttal megvesztegette.

Elnökjelöltek az MSZP-ben: Mozgáskényszer

  • Pásztor Zoltán
A szocialisták tisztújítása előtt egy évvel újabb és újabb lehetséges elnökjelöltek nevei bukkannak fel. Párton belül egyesek máris arról suttognak: megvan a Nagy ´, Kovács László utódja. A kiválasztott Molnár Gyula jelenlegi alelnök, de esélyesként jöhet még szóba a pártban nagy népszerűségnek örvendő Szili Katalin házalelnök is.

Kövess minket: